zombi2_300x436
zombi2_300x436
Nieuws
11 oktober 2011

De zombies komen naar je toe. Op 35mm!

zombi2_300x436De oktobereditie van de maandelijkse genrefilmavond Cinema Egzotik in De Balie van Martin Koolhoven en Ronald Simons staat in het teken van zombies. En niet de minsten, want op The Night of the Zombies worden achtereenvolgend Lucio Fulci’s niet te missen zombieklassieker ZOMBI 2 uit 1979 en horrorpastiche NIGHT OF THE CREEPS van Fred Dekker uit 1986 vertoond. En beide zombiefilms zullen op 35mm te zien zijn.

 ZOMBI 2 vertelt het behoorlijk ranzige verhaal van een dochter die haar vader probeert te vinden op een tropisch eiland, waar net een zombie-epidemie heerst. Zon, zee en zombies, en een gevecht tussen een zombie en een heuse haai! Om over die beruchte splinter in het oog maar te zwijgen…

In NIGHT OF THE CREEPS vreten buitenaardse parasieten zich een weg naar het menselijk brein om van hun slachtoffers bloeddorstige zombies te maken. Uiteraard zijn er een paar dappere tieners die zich niet willoos overgeven en onverschrokken weerstand blijven bieden. Een tijdloze horrormix van zombies, aliens, monsters en slasherfilms met de beroemde tagline “The good news is: your dates are here! The bad news is: they’re dead!”.

Voor meer zombiepret kun je op filmwebsite The Cult Corner van Ronald Simons je kennis van de ondoden beproeven in een Filmquiz die is gewijd aan zombies: http://www.thecultcorner.com/quiz.

Datum: donderdag 13 oktober
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 8 euro (gratis met Cinevillepas)
Meer info over Cinema Egzotik op http://www.thecultcorner.com/cinema-egzotik.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!