Nieuws
23 juli 2008

onBUTaalbaar

BUT staat voor B-movies, Underground en Trash, maar een vraagteken erachter zou ook passen. But? What the f…? Het Bredas BUT filmfestival brengt in september weer films, kunst en performances zoals u ze nergens anders zult zien.

Data om vast te noteren: 18 tot en met 21 september, in het voormalig fabriekspand Electron en in de zalen van Chassé Cinema te Breda. “Vervreemding van het lichaam loopt als een weerbarstige rode draad door, alweer de derde editie,” beloven de organisatoren.

Vorig jaar was het kleine en intieme BUT de plek om gore-filmer Fred Vogel (AUGUST UNDERGROUND) op een biertje te trakteren, Linda Blair te bewonderen in een oude kopie van de meisjesbende-film SAVAGE STREETS (1984) en als een van de weinigen kennis te nemen van de nog steeds ondergewaardeerde sekskomedie VIVA (Anna Biller, 2007).

Een precies programma voor 2008 wordt pas half augustus bekend gemaakt, maar verwacht ook ditmaal een mix van horror, kunst en erotiek. Zo zal de Duitse fotografe Claudia Reinhardt aanwezig zijn, die zelf model staat in haar fotoserie ‘Killing me softly’. Regisseur en fotograaf Roy Stuart, eveneens te gast, zal met zijn licht erotische films THE LOST DOOR en GUILLIA “rillingen teweeg brengen bij het publiek.” De avonden worden afgesloten met een performance, onder meer door Wes Westenberg die zichzelf tijdens één van zijn optredens tatoeëerde met een naaimachine. Vorig jaar zag SN er iemand een ode brengen aan princes Maxima door ‘poep’ tegen de muur te smeren. Zelfs Fred Vogel wist niet wat hij zag. Onbutaalbaar.

Het BUT Filmfestival vindt plaats in Electron en Chassé Cinema te Breda van 18 t/m 21 september 2008. Een gedetailleerd programma is half augustus te lezen op www.butff.nl.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!