Nederhorror & scifi
4 juli 2008

Carnifex: Smakeloos

De komische Nederlandse slasherfilm CARNIFEX is halverwege. ‘Vijfenveertig procent is af,’ schat regisseur Bart van Tunen. ‘De opnames gaan heel soepel. Iedereen is op elkaar ingespeeld.’

Geboren als een idee tussen vrienden, is CARNIFEX uitgegroeid tot een professioneel filmproject met een indrukwekkende lijst cast- en crewleden. Van Tunen heeft geen noemenswaardig budget, maar werkt als freelance camera- en lichtman (acbtv.nl) en verdient daarmee zijn film bij elkaar. Met zijn enorme enthousiasme weet hij mensen, lampen, dollys en cranes te regelen. In juni 2007 begonnen de opnames en onlangs konden de medewerkers het eerste materiaal bekijken. Eind dit jaar, hoopt van Tunen, zijn de opnames klaar en begint de postproductie.

Hoofdrollen zijn er voor ondermeer Richard de Maaré, Richelle Edens en Jarno de Theije. Een cameo is toegezegd door Lloyd Kaufman. Over het verhaal wil Van Tunen niet teveel verklappen (‘we kijken goed naar FRIDAY THE 13TH’) maar de locaties prikkelen alvast de verbeelding. Op de website is sprake van opnames in een psychiatrische instelling en erotiekshop ‘Totally Sexy’ te Beverwijk fungeerde een dag lang als set. “Ze sponsoren ons ook met attributen”, aldus Van Tunen. CARNIFEX, dat tegenwoordig de ondertitel “De Meest Smakeloze Film van Nederland” draagt is, kortom, vastbesloten die naam eer aan te doen.

Van Tunen aan de telefoon: “We hebben op dit moment exact honderd euro op de rekening staan.” Dus: giro 119697742 tnv. Stichting Carnifex te Heemskerk.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!