Offscreen-flyer-2012-low-res
Offscreen-flyer-2012-low-res
Nieuws
18 februari 2012

OffScreen Film Festival

Offscreen-flyer-2012-low-resVan 7 tot en met 25 maart is het weer tijd voor je volgende cultfilmfix: het vijfde Offscreen Film Festival in Brussel.

Offscreen, verplichte kost voor liefhebbers van buitengewone cinema, opent op 7 maart met de nieuwste film van de Canadese regisseur Guy Maddin, KEYHOLE. Maddin maakt surreële, volstrekt unieke cimema, geïnspireerd door de stomme film en zijn jeugd in Winnipeg. KEYHOLE, met Isabelle Rosselini, Jason Patric en Udo Kier, is de hypnotiserende en surreële reis van een man die zijn vrouw probeert te bereiken, boven in de slaapkamer van een labyrintisch huis vol herinneringen en spookbeelden.

Een van de andere hoofdattracties in het programma is ongetwijfeld de vertoning van CANNIBAL HOLOCAUST, gepresenteerd door niemand minder dan regisseur Ruggero Deodato (zie ook het interview in SN#91) zelf. Ruggero neemt ook nog een aantal andere films mee, zoals THE BARBARIANS en LIVE LIKE A COP, DIE LIKE A MAN.

Ook te gast op het festival zijn de tegendraadse animatiemaakster Suzan Pitts en regisseur Umberto Lenzi. Zijn polizeischo ALMOST HUMAN / MILANO ODIA: LA POLIZIA NON PUÒ SPARARE krijgt op 13 maart live muzikale begeleiding van de Italiaanse combo Calibro 35.

Het hoofdthema van deze editie van Offscreen is het ironisch bedoelde ‘Home Sweet Home’. Zet je dus schrap voor THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE, (Hooper, 1974), THE TENANT (Polanski, 1976), HAUSU (Obayashi, 1977), THE INNOCENTS (Clayton, 1961), THE SHINING (Kubrick, 1980) en nog veel meer huiselijke horror en cult.

Nog een laatste programma-item uitgelicht: op 23 maart vindt er een paneldiscussie plaats onder de titel The Good, the Bad, and the Ugly of Cult, waarin door een aantal kenners de aantrekkingskracht van ook hele slechte cultfilms zal worden toegelicht en besproken. THE ROOM, het hilarische misbaksel van een regisseur met de ambitie van Orson Welles en het talent van Ed Wood, vormt daarvan een perfecte illustratie en wordt ongetwijfeld dé guilty pleasure van het festival!

Meer informatie, inclusief het volledige programma, is te vinden op de website van het festival, www.offscreen.be.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!