streettrash
streettrash
Nieuws
21 februari 2012

Cinematek bezoekt de achterbuurten van New York

streettrashVrijdag 24 februari vertoont de Cinematek in Brussel twee heerlijke horrorfilms die zich afspelen in de lugubere achterbuurten van New York.

Het spits wordt afgebeten door MANIAC COP 2 (William Lustig, 1990) , die volgens velen zelfs beter is dan de eerste MANIAC COP. Ex-politie-inspecteur Matt, gespeeld door Robert Z’Dar, is doodverklaard, maar keert terug om zich te wreken. Vuurgevechten en stunts, zombies, gore en zwarte humor zijn de trefwoorden bij deze gewelddadige sequel. De minimale dialogen worden bekroond met de showstopper ‘You have the right to remain silent. Forever!’

De tweede film die wordt vertoond is STREET TRASH (1986). Dit splatterfeest is het regiedebuut van cameraman J. Micheal Muro, die met name gespecialiseerd is in het bedienen van de steadycam en zijn talenten op dat gebied in deze horrorkomedie volop tentoonspreidt. Als de eigenaar van een slijter een krat ‘Viper’ in zijn kelder vindt, besluit hij het goedje aan de plaatselijke zwervers te slijten voor een dollar per fles. De onbekende drank heeft echter een behoorlijke smerige bijwerking; de drinker smelt .

24 februari
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel

19:00 | MANIAC COP (William Lustig, 1990)
21:00 | STREET TRASH (J. Michael Muro, 1986)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!