lamascheradeldemonio
lamascheradeldemonio
Nieuws
17 februari 2012

LUXploitation: La Maschera del Demonio

lamascheradeldemonio LUXploitation, het maandelijkse filmprogramma in het Nijmeegse filmtheater LUX, keert op donderdag 23 februari terug naar 1960, het jaar waarin Mario Bava (1914-1980) zijn meesterlijke LA MASCHERA DEL DEMONIO presenteerde.

Constant Hoogenbosch presenteert iedere laatste donderdag van de maand oude, nieuwe en vergeten juweeltjes uit de exploitatie- en genrecinema. LA MASCHERA DEL DEMONIO is een in zwart-wit geschoten kunststukje waarin Bava het verhaal vertelt van prinses Asa Vajda (Barbara Steele). Asa wordt in de 17de eeuw door haar eigen broer op de brandstapel gegooid op beschuldiging van Satanisme. Twee eeuwen later verrijst zij uit haar sarcofaag om wraak te nemen op haar nazaten.

Oude kastelen, spookachtige bossen, in halfschaduw gehulde gezichten en de krachtige soundtrack van Roberto Nicolosi doen de film nauw aansluiten bij de klassieke Universal horrorfilms van de jaren twintig en dertig. Tegelijkertijd goot Bava er een flinke dosis horror en erotiek bij in de stijl van Hammer en toonde speciale effecten die ook nu hun uitwerking niet missen. Met name het expressieve gezicht van horrorkoningin Barbara Steele met de (te) grote ogen en het ravenzwarte haar werken in het zwart-wit dubbel zo sterk. Een artistiek hoogtepunt van gothic horror cinema.

Donderdag 23 februari: La Maschera del Demonio
LUX – Nijmegen
Aanvang : 22.00 uur
www.lux-nijmegen.nl

17 februari 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!