Scorpion King_3_DVD_Cover
Scorpion King_3_DVD_Cover
Nederhorror & scifi
17 februari 2012

Voorpremière en masterclass met Roel Reiné

Scorpion King_3_DVD_Cover Zaterdagmiddag 3 maart is de Nederlandse filmmaker Roel Reiné in Amsterdam voor een exclusieve voorpremière van zijn nieuwe film THE SCORPION KING 3: BATTLE FOR REDEMPTION, gevolgd door een masterclass low-budget film maken in Hollywood.

Schokkend Nieuws-lezers en reguliere bezoekers van het Imagine Film Festival kennen de geschiedenis. Zeven jaar geleden verhuisde Roel Reiné naar Hollywood om er zijn geluk te beproeven. In Nederland had hij afleveringen geregisseerd van tv-series als 12 Steden, 13 ongelukken, Voor hete vuren en Brutale meiden én de speelfilms THE DELIVERY en ADRENALINE. In Hollywood zou hij voor producent Jan De Bont de megaproductie THE DUELLISTS gaan maken. Het mocht niet zo zijn, maar in plaats van bij de pakken neer te zitten startte Roel op eigen kracht een succesvolle carrière als regisseur van B-films. Tot zijn wapenfeiten behoren de comeback van Steven Seagal in PISTOL WHIPPED (2008); DEAD WATER alias BLACK OPS (2008) met Lance Henriksen en James Russo; THE LOST TRIBE (2010) en DEATH RACE 2 (2010).

Op 28 maart verschijnt zijn nieuwste film: THE SCORPION KING 3 – BATTLE FOR REDEMPION op dvd en blu-ray. Met in de hoofdrollen Ron Perlman (HELLBOY), Billy Zane (TITANIC) en Victor Webster (tv-series als Charmed, Mutant X, Dirt). Op uitnodiging van Universal Pictures Benelux en het Imagine Film Festival komt Roel Reiné op 3 maart in het Amsterdamse filmtheater The Movies zijn nieuwste film vertonen en geeft daarna een masterclass low-budget film maken in Hollywood.

Wie in 2008 aanwezig was tijdens Reiné’s masterclass op het Imagine Film Festival mag dit niet missen! Roel is een heerlijke causeur en inmiddels talrijke nieuwe filmavonturen rijker. In het eerste uur van zijn masterclass in The Movies zal hij praten over zijn verhuizing naar Hollywood en zijn ervaringen met het studiosysteem. Over werk vinden en werk houden in het Mekka van de internationale film business. Hij zal niet alleen fragmenten van zijn films laten zien en toelichten, maar ook exclusief ‘behind the scenes’-materiaal en een promo van zijn allernieuwste film DEATH RACE: INFERNO, die momenteel in de afwerkingsfase zit en volgend jaar uitkomt. Op deze site trouwens binnenkort een ooggetuigenverslag van ‘Razende Roel’ op de set van DEATH RACE: INFERNO in Zuid-Afrika!

In het tweede uur van zijn masterclass zal Roel ingaan op de technische aspecten van het draaien van actiescènes en de methodes die hij daarvoor ontwikkelde. Daarbij laat hij voorbeelden zien uit THE SCORPION KING 3 en DEATH RACE: INFERNO. Tenslotte zal Roel een tip van de sluier oplichten van het filmproject MICHIEL DE RUYTER, dat hij momenteel ontwikkelt in samenwerking met producent Klaas de Jong.

De toegang is gratis, maar vol is vol. Neem dus geen risico, maar ding mee naar de 5 x 2 kaartjes die Schokkend Nieuws heeft weten te bemachtigen. Beantwoord de volgende vraag:

Uit welke Nederlandse stad is Roel Reiné afkomstig?

NB. Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. Het correcte antwoord was uiteraard Eindhoven. De winnaars van de kaartjes hebben bericht gehad.

Zaterdag 3 maart 2012
13.00-14.30: Vertoning THE SCORPION KING 3
15.00-17.00: Masterclass Roel Reiné
The Movies – Haarlemmerdijk 161, Amsterdam

De toegang is gratis, maar vol is vol.

17 februari 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!