Inbred
Inbred
Nieuws
4 april 2012

Night of Terror 2012

Inbred Het volledige programma van het Imagine Film Festival (17 -28 april) is vandaag bekend gemaakt. De kaartverkoop is begonnen. In Schokkend Nieuws #95 lees je meer over het  programma, maar reserveer nu alvast voor The Night of Terror. Zaterdag 21 april vanaf middernacht in Tuschinski 1, Amsterdam: Jan ‘Mr Horror’ Doense presenteert een van de beste line-ups ooit.

Vier horrorfilms en de traditionele Scream Queen Contest houden je tot de vroege ochtend aan zijn stoel genageld.

Allereerst: JUAN DE LOS MUERTOS, de allereerste Cubaanse zombiefilm. Jawel, het zombievirus heeft nu ook in Havana toegeslagen. Natuurlijk denkt de Cubaanse overheid meteen aan een kapitalistisch complot, maar Juan en zijn vrienden weten beter: zombies bestrijd je met andere wapens dan propaganda. Haal die machetes maar te voorschijn! In N#95 twee pagina’s interview met regisseur Alejandro Brugués.

Daarna volgt de film die nu al de beste, meest ontregelende genrefilm van het jaar wordt genoemd: THE CABIN IN THE WOODS. Van de mannen achter Buffy, Angel, Firefly en Lost: Joss Whedon en Drew Goddard. Een stel tieners viert vakantie in een afgelegen hutje in het bos. Been there, done that? Integendeel, Whedon en Goddard zetten alle genreconventies op hun kop. Met letterlijk adembenemend resultaat.

Vervolgens belanden we op de bruiloftsreceptie van [REC]3: GÉNESIS (Paco Plaza), waar het kersverse paar Koldo en Carla met een horde bloeddorstige partycrashers wordt geconfronteerd: zombies! Zullen de geliefden hun eigen feestje overleven? Je ziet het in deze uitzinnige prequel van de inmiddels klassieke voorgangers. Een harnas en een kettingzaag komen in elk geval goed van pas.

Als dessert serveert Imagine de doodenge dorpsbewoners uit INBRED, die op het Britse platteland een groepje probleemjongeren uit de grote stad naar het leven staan. Luguber en hilarisch. THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE op lachgas. Een film van Alex Chandon (scenario en regie) met Jo Hartley, Seamus O’Neill en James Doherty in de belangrijkste rollen.

Wacht even? Ontbreekt er geen film? Helaas, anders dan in SN#95 aangekondigd, moeten we het doen zonder de boezems en bijtgrage visjes van PIRANHA 3DD. De releasedatum van de film werd op het laatste moment verschoven, toen het magazine al naar de drukker was. Niet getreurd: deze vier films houden je gegarandeerd klaarwakker.

The Night of Terror
Nacht van zaterdag 21 op zondag 22 april
Pathé Tuschinski 1, zaal open 23:30

De kaartverkoop is gestart!
www.imaginefilmfestival.nl

4 april 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!