BIFFF-2012 300x424
BIFFF-2012 300x424
Nieuws
5 april 2012

Jubilerend Brussels International Fantastic Film Festival barst los

BIFFF-2012 300x424Liefhebbers van het betere genrewerk laten de meubelboulevard met Pasen links liggen en doen een retourtje Brussel. Daar opent op 5 april de dertigste editie van het BIFFF, en de jubilaris pakt groots uit. Dertien dagen lang film, masterclasses en andere evenementen, allemaal in het teken van de fantastische film.

Eregasten Terry Gilliam (BRAZIL, 12 MONKEYS) en scream queen Barbara Steele (o.a. BLACK SUNDAY, THE PIT AND THE PENDULUM) openen het festival, dat begint met een volledig uitverkochte voorstelling van THE RAVEN, met John Cusack in de rol van Edgar Allan Poe. Het BIFFF heeft de komende weken diverse premiéres, waaronder die van de sci-fi actiethriller BATTLESHIP en de Japanse animatiefilm CHILDREN WHO CHASE LOST VOICES FROM DEEP BELOW. Veel films zijn onderdeel van een themaprogramma (o.a. Danish Cavern, Focus Hong Kong, 100 jaar Nikkatsu) of dingen mee in een (inter)nationale competitie (o.a. Meliès).

Het BIFFF heeft een imposante gastenlijst, dus voor je het weet loop je William Friedkin (THE EXORCIST), Alex de la Iglesia (BALADA TRISTE DE TROMPETA) of Lloyd Kaufman (TOXIC AVENGER) tegen het lijf. Festivalbeest Kaufman is hier aanwezig met zijn workshop Make Your Own Damn Movie. Daarnaast zijn er masterclasses van filmmaker Jean Michel Roux (INVESTIGATION INTO THE INVISIBLE WORLD) en van de serial killer expert Stéphane Bourgoin.

Wie last krijgt van vierkante ogen, kan voor de afwisseling terecht op een van de vele aanverwante evenementen. Zo vindt op 8 april de 72ste Film & Televisie Beurs plaats. Het BIFFF opent de eigen archieven en verkoopt op de beurs originele affiches, zeefdrukken en catalogi uit lang vervlogen tijden. Het BIFFF heeft ook aan het fysieke welzijn van de festivalgangers gedacht en biedt gelegenheid om de stramme ledematen te doorbloeden. Op 7 april kun je mee slenteren in de 5de Zombie Parade. Het schuifelen gaat door in de avonduren, met op 13 april het Vampiersbal.

Op 17 april sluit het BIFFF met THE CABIN IN THE WOODS en dan is het gedaan. In Brussel tenminste, want diezelfde dag nog openen de collega’s van Imagine 2012 in Amsterdam met nog eens twaalf dagen horror, sci-fi, fantasy, cult en animatie.

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.festivalfantastique.org

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!