Nieuws
18 juni 2009

Nachtkino: Interstella 5555

Zaterdag 20 juni kunt u genieten van de animatiefilm INTERSTELLA 5555, tijdens de Nachtkino in Kriterion. Een muzikale ruimteodyssee op de klanken van Daft Punk.

Het Amsterdamse filmhuis Kriterion organiseert in samenwerking met The Amsterdam Weekly en drie Amsterdamse filmfestivals iedere zaterdagnacht de Nachtkino. De nacht moet dan wijken voor cult; erotica van het Rated X Filmfestival; de beste films van Balkan Snapshots en de bijzondere films van het animatiefilmfestival KLIK!. De films worden voorafgegaan door een korte inleiding, een DJ, een VJ of een ander special event.

Zaterdagnacht 20 juni kunt u kijken naar INTERSTELLA 5555: THE 5TORY OF THE 5ECRET 5TAR 5YSTEM uit 2003. De muzikale ruimtereis is de vrucht van een samenwerking tussen de Franse tweemansformatie Daft Punk en de Japanse anime-regisseur Tazuhisa Takenochi. Een kwade platenproducer van de planeet Aarde kidnapt twee buitenaardse muzikanten en verandert de blauwe aliens in supersterren. In de stijl van de Japanse cartoons uit de ’70, maar met moderne middelen gemaakt. Een reis voorbij de ego’s van de muziekindustrie en voorbij hun eigen hits. Harder, Better, Faster, Stronger.

Kriterion
Aanvang: 00.00 uur
Entree: € 6,50
Roetersstraat 170, Amsterdam
Meer informatie

18 juni 2009

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!