Nieuws
18 juni 2009

De eerste Nederlandse weerwolf!

HET MYSTERIE VAN DE VOLLE MAAN, zo luidt de definitieve titel van de afstudeerfilm van Jeffrey De Vore (zie ook SN 80). Gisteren, 17 juni, werd de film voor het eerst vertoond tijdens het eindexamenfestival van de filmacademie. Schokkend Nieuws was erbij.

De film, die ongeveer 25 minuten duurt, is een pilot voor wat een bijzondere jeugdserie voor televisie moet worden. De opening toont hoe een mysterieuze meteoriet op aarde stort. En daaruit komt, iedere volle maan, het kwaad tevoorschijn. Iedere aflevering in een nieuwe gedaante. Gelukkig hebben de vijf jonge helden van het verhaal een oud boek waarin beschreven staat hoe ze het kunnen bestrijden. Het concept wordt door De Vore omschreven als X-FILES meets THE GOONIES.

De pilot, of eigenlijk aflevering 4, heet ‘De Lycantroop’ en het zal dus niet verbazen dat de zilveren oorbellen van de moeder van een van de kids daarin een rol spelen. Rollen zijn er ook voor Gijs Schoneveld, die de postbode speelt met het weerwolfsyndroom, SpangaS actrice Abbey Hoes, Wil van der Meer en Jan ‘Mr Horror’ Doense. De laatste speelt een rol in nachtmerries van een van de kinderen.

Scenarioschrijfster Olga Ponjee vertelde na afloop van de eerste vertoning dat ze staat te popelen om meer afleveringen te schrijven, en ook De Vore kan niet wachten. De filmacademiestudenten maakten de film in samenwerking met de NCRV. Wanneer die de pilot gaat uitzenden is nog niet bekend, maar hij zal in ieder geval te zien zijn tijdens het Nederlands Film Festival. Of het daadwerkelijk tot een serie gaat leiden? Het is te hopen, want HET MYSTERIE VAN DE VOLLE MAAN is leuk gemaakt, bevat een mooi weerwolfmasker van Robs Propshop en is helemaal gericht op de leeftijdsgroep (van 9 tot 12 jaar) die ook de boeken van Paul van Loon verslindt. Die zullen zeker lekker griezelen bij de Maanzieke Postbode en Jan de Lycantroop.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!