Nieuws
22 juni 2009

Hangjeugd, vampiers en serial killers

Dit weekend organiseert Theater Film Café De Lieve Vrouw te Amersfoort een ‘misdadig spannend filmweekend.’ Hoogtepunt: de voorpremière van de Koreaanse serial-killerfilm THE CHASER.

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni staan, ter gelegenheid van de maand van het spannende boek, een drietal films op het programma in De Lieve Vrouw. De Britse horrorfilm EDEN LAKE, over een bende hondsbrutale hangjongeren, en LET THE RIGHT ONE IN, de Zweedse winnaar van de Silver Scream Award 2009, kent u hopelijk al. Als u die nog niet heeft gezien, moet u zeker gaan. Maar eigenlijk is THE CHASER (Hong-jin Na, Z-Korea, 2008) alleen al de moeite waard. De film komt pas op 10 september officieel uit.

In Mi-Jins mobiele telefoon staat het nummer van Joong-Ho opgeslagen onder het woordje ‘filth’. Wat wil je ook: de held van THE CHASER is een ex-politieman die tegenwoordig als pooier werkt. Wanneer ‘zijn’ meisjes spoorloos verdwijnen is hij vooral boos omdat hij zijn investering kwijt is geraakt. Ze zijn waarschijnlijk doorverkocht, denkt hij, en hij heeft ook een vermoeden door wie. Alle meisjes waren op weg naar een zekere Jee Young-Min. Wat Joong-ho echter niet weet is dat hij daarmee komt te staan tegenover een van de akeligste Koreaanse seriemoordenaars sinds MEMORIES OF MURDER.

Daarmee verraden we niets, want deze weergaloze film blijft je van de ene verassing in de andere storten. Jee Young-Min heeft een voorkeur voor wat patholooganatomen ‘a blunt object’ noemen, en reduceert daarmee OLD BOY tot een gezellig spelletje Hamertje Tik. Geestig is THE CHASER gelukkig ook. Want terwijl het erom spant wie eerder bij die arme Mi-Jin zal zijn – haar moordenaar of haar pooier? – maakt de politie zich druk om een demonstrant die de burgemeester van Seoul met poep bekogelde. Ja, wij snappen wel waarom THE CHASER zo’n hit was in Korea.

Weekend van de Spannende Film
Donderdag 25 tot en met Zondag 28 juni
Theater Film Café De Lieve Vrouw, Amersfoort

LET THE RIGHT ONE IN
Vrijdag 26, 19.30 uur & zaterdag 27, 21.45 uur.
THE CHASER
Donderdag 25, 21.45 uur & Zaterdag 27, 22.15 uur.
EDEN LAKE
Vrijdag 26, 22.15 uur & Zondag 28, 21.15 uur

22 juni 2009

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!