mr-horror-front
mr-horror-front
Nieuws
23 augustus 2012

Mr. Horror presents

mr-horror-frontVanaf 3 september, iedere eerste maandag van de maand: Mr. Horror presents in de Melkweg Cinema, Amsterdam.

Jan Doense, alias Mr. Horror, is de oprichter van het Imagine Film Festival (voorheen The Weekend of Terror) en stond aan de wieg van De Nacht van de Wansmaak, The All-Night Horror Show én Schokkend Nieuws. Vanaf 2007 verscheen een selectie van zijn persoonlijke genrefavorieten op dvd-label Mr. Horror presents. Voortaan iedere eerste maandag van de maand, aanvang steeds om 20.00 uur, te zien in de bioscoopzaal van De Melkweg.

Maandag 3 september: LET THE RIGHT ONE IN (Tomas Alfredson, 2008)
Jan Doense op de website van Mr. Horror presents:  “Deze magistrale film (…), gebaseerd op de bestseller Laat de ware binnenkomen van John Ajvide Lindqvist, is een fantastisch voorbeeld van hoe (emotioneel) gelaagd een horrorfilm kan zijn. Pel de buitenste horrorlaag eraf en je komt tot de kern: een romantisch verhaal over de liefde tussen een gepest jongetje en een meisje, dat geen normaal meisje blijkt te zijn.”

Maandag 1 oktober: DARK WOODS (Pål Øie, 2003)
“De bossen van DARK WOODS (de film werd gedraaid in het Noorse Kaupanger) zijn net zo spooky als die in THE BLAIR WITCH PROJECT  of in Sam Raimi’s horrorklassieker THE EVIL DEAD. Net als in die laatste film houdt het Kwaad zich op in het bos en wanen de personages zich veilig in een oude blokhut. Maar waar Raimi het vooral moest hebben van uitbundige shocks & scares probeert Øie vooral een onheilszwangere atmosfeer te creëren. Daar slaagt hij wonderwel in. Achter elke boom kan het Kwaad schuilen.”

Maandag 5 november: THEY ARE WATCHING US (Norberto López Amado, 2002)
“Met zijn debuutfilm (…) leverde Amado een ijzersterke chiller af, die het Spaanse equivalent van THE SIXTH SENSE genoemd kan worden.”

Maandag 3 december: NEXT DOOR (Pål Sletaune, 2005)
“…een ijzingwekkende psychologische horrorthriller die met zijn vervreemdende sfeer herinneringen oproept aan het werk van Roman Polanski en David Lynch. Een schokkende combinatie van seks en geweld, een intrigerend mysterie met een verrassende ontknoping.”

In november en december geeft Jan Doense ook nog een viertal lezingen onder de noemer A personal history of horror movies. Hou Schokkend Nieuws in de gaten voor meer details.

Mr. Horror presents
Iedere eerste maandag van de maand
www.melkweg.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!