Fantastisch-Kinderfilm-Fe-8358-440-900
Fantastisch-Kinderfilm-Fe-8358-440-900
Nieuws
30 april 2012

Mei programmering EYE

Fantastisch-Kinderfilm-Fe-8358-440-900Net een maand oud en EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ, heeft een nu al bomvol programma met veel interessante genretitels voor jong en oud.

Zo strijkt vanaf 1 mei het Fantastisch Kinderfilm Festival neer in EYE. Het thema dit jaar is ‘De Tuin van Fluit en Flier’, een tuin waarin natuur, fantasie, dieren en wonderen samenkomen. Naast fantastische films als MIJN AVONTUREN DOOR V. SWCHWRM, zijn er ook tal van leuke dingen te doen in De Tuin van Fluit en Flier. Zo kunnen kinderen er zelf een stop-motionfilm maken. Het Fantastisch Kinderfilm Festival duurt tot 11 mei.

EYE opende 5 april met Found Footage: Cinema Exposed en ook in mei loopt dit programma nog door. De tentoonstelling en het parallel lopende filmprogramma laten zien hoe kunstenaars en filmmakers gebruik maken van het vrijwel onuitputtelijke reservoir aan beelden dat te vinden is in filmarchieven, op internet, tv en dvd. In het filmprogramma is onder andere BE KIND REWIND te zien waarin Jack Black en Mos Def op geheel eigen wijze filmklassiekers als GHOSTBUSTERS naspelen. In het found footage-genre horen ook CLOVERFIELD en [REC] thuis, die op respectievelijk 15 en 18 mei te zien zullen zijn.

EYE presenteert daarnaast tot en met 16 mei een groot overzicht van het werk van Martin Scorsese. In dit programma worden onder andere zijn eerste 3D-film HUGO,  SHUTTER ISLAND en THE DEPARTED getoond. TAXI DRIVER is te zien in een nieuwe restauratie op 4K-resolutie.

Ook zeker de moeite waard in mei: de cultfilm MARTHA MARCY MAY MARLENE, THE HUNGER GAMES en de Tim-Burton-dag op 13 mei met vertoningen van SLEEPY HOLLOW, EDWARD SCISSORHANDS en BEETLE JUICE. Cinema Egzotik vertoont op 18 mei een compilatieprogramma met THE GETAWAY en STREETS OF FIRE van Walter Hill

 www.eyefilm.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!