mandrake
mandrake
Nieuws
28 april 2012

Deze week op dvd en blu-ray

mandrakeVanaf deze week  in de winkel; een horrorfilm over een moordlustige plant en een komedie waarin grofgebekte Brabanders het aan de stok krijgen met Friese zombies.

In de voor SyFy-channel gemaakte horrorfilm MANDRAKE (Tripp Reed) gaat een expeditie onder leiding van avonturier Darren McCall en archeoloog Betsy Russell (SAW) diep in de Zuid-Amerikaanse jungle op zoek naar een antieke dolk. Ze vinden het beruchte steekwapen op een eeuwenoude begraafplaats in het skelet van een conquistador. Als ze de dolk verwijderen, wekken ze echter een bloeddorstig plantwezen, de Mandrake, en moeten de expeditieleden rennen voor hun leven. Dat mandrake, alruin in het Nederlands, van oorsprong een Europese plant is en in de tijd van de conquistadores nog helemaal niet voorkwam in Amerika, mag de pret niet drukken.

Nederlandse zombies zijn in. Ze hadden een hoofdrol in de horrorkomedie ZOMBIBI, die in februari in de bioscoop te zien was, maar figureerden daarvoor al in een belangrijk subplot van NEW KIDS NITRO (Steffen Haars en Flip van der Kuil), het vervolg op NEW KIDS TURBO. In NITRO breekt een zombievirus uit in Friesland net op het moment dat de moeder van Richard op vakantie is op Ameland. En dus trekken de mannen uit Maaskantje naar Friesland om ma te redden uit de zombiehel. Een late recensie van NEW KIDS NITRO kan je binnenkort alsnog lezen op onze website.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!