Ghost in the Shell2
Ghost in the Shell2
Nieuws
3 mei 2012

Filmhelden en robodans

 Ghost in the Shell2Woensdag 9 mei is het weer tijd voor filmhelden in Studio K: ditmaal een aantrekkelijke Japanse cyberheldin, majoor Motoko Kusanagi uit GHOST IN THE SHELL.

Studio K aan het Amsterdamse Timorplein besteedt iedere maand aandacht aan filmhelden en combineert de film meestal met een leuke extra activiteit. Op 9 mei is het de beurt aan de anime-klassieker GHOST IN THE SHELL (Mamoru Oshii, 1995).

Sectie 9 is een zeer professionele politie-eenheid die verwikkeld is in de smerigste spionagezaken. Majoor Motoko Kusanagi is dan ook geen doorsnee-agent. Haar cybernetische lichaam geeft haar superkrachten en een razendsnel reactievermogen. Die zal ze ook nodig hebben wanneer ze het opneemt tegen een mysterieuze hacker. De ‘Puppet Master’ dringt door tot in de best beschermende computernetwerken. Tijdens haar onderzoek stuit Kusanagi op de waarheid over het topgeheim Project 2501 en… haar eigen menselijkheid.

Gebaseerd op de gelijknamige manga van Masamune Shirow. Zijn sexy cyberbabes, Oshii’s filosofische bespiegelingen en de prachtmuziek van Kenji Kawai brengen je  helemaal in de stemming voor Echo Echo – Glitterzooi, aansluitend op de film in de Club van Studio K. De dansavond met Prace, Pathfinder, Frenquency en Wolph staat ditmaal in het teken van robots en glitterzooi. Tot middernacht is de toegang gratis, daarna kost het 5 euro om tot in de vroege uurtjes te robo-dansen.

9 mei
21.45 uur | Ghost in the Shell
23.00 – 04.00 uur | Echo Echo: Glitterzooi
Studio K
Timorplein 62, Amsterdam
http://www.studio-k.nu

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!