affiche imagine_2012
affiche imagine_2012
Nieuws
17 maart 2012

Masterclass Jim Cornish

affiche imagine_2012 Ook dit jaar is er tijdens het Imagine filmfestival weer een masterclass. Gastdocent op donderdag 19 april: Jim Cornish, storyboard artist!

Jim Cornish werkte als storyboard artist aan onder andere THE DARK KNIGHT,X-MEN: FISRT CLASS, THE DESCENT, vier Harry Potter-films en de nieuwe James Bond, SKYFALL.

Storyboard artists worden meestal ingehuurd aan het begin van de productie. Op basis van het scenario, en in samenwerking met de regisseur, visualiseren ze de logistiek meest complexe scènes. Storyboards zijn een hulpmiddel, maar kunnen uitgroeien tot kunstwerkjes op zich. Zoals die van Cornish, een virtuoos regisseur – aan de tekentafel.

Cornish geeft tijdens de aankomende editie van het jaarlijkse Imagine filmfestival een speciale masterclass. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over een onderbelicht, maar allesbehalve onbelangrijk onderdeel van film maken. En een kans om uit de eerste hand te horen hoe het is om samen te werken met regisseurs als Christopher Nolan, Sam Mendes en Matthew Vaughn.

Het Imagine festival is dit jaar van 17 t/m 28 april in filmtheater Kriterion te Amsterdam, waar elf dagen lang horror, fantasy, animé en science fictionfilms vertoond zullen worden. De masterclass vindt plaats op donderdag 19 april, vanaf 16:00 uur, in Kriterion 1. Gratis kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 18 april. Wees er snel bij want op is op!

www.imaginefilmfestival.nl

17 maart 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!