dark dvd_large
dark dvd_large
Nieuws
18 maart 2012

Deze week op dvd en blu-ray

dark dvd_large De afgelopen week verschenen twee interessante releases op dvd en blu-ray; wederom een spookhuisfilm en een voor SyFy channel geproduceerde monsterfilm over een Amerikaanse urban legend.

In DON’T BE AFRAID OF THE DARK (Troy Nixey, 2011) verhuizen Alex (Guy Pearce), zijn tienjarige dochtertje Sally (Bailee Madison) en zijn nieuwe vriendin Kim (Katie Holmes) naar een oud landhuis. Als Sally een doorgang ontdekt naar een dichtgetimmerde kelder ontwaakt een oud kwaad…

DON’T BE AFRAID OF THE DARK werd medegeproduceerd en -geschreven door Guillermo del Toro (DEVIL’S BACKBONE, PAN’S LABYRINTH) maar dat bleek helaas geen garantie . “DON’T BE AFRAID OF THE DARK is painting by numbers”, schreef recensent Marjan Westbroek. “Geen cliché wordt geschuwd en echt eng wordt het niet. […] De film barst ook nog van de toevalligheden en gebrekkige logica.” Gelukkig valt er ook wel wat goeds te melden. “Het huis, de tuin en de hele aankleding zien er prachtig uit”, en “de jonge Bailee Madison is er eentje om in de gaten te houden.” De volledige recensie lees je hier.

De Mothman is een urban legend uit West Virginia (VS) over een drie meter hoog wezen met rode ogen dat met name gespot wordt vlak voor een grote ramp. John A. Keel schreef er in 1976 een boek over, The Mothman Prophecies, wat weer als basis diende voor de niet zo geslaagde gelijknamige film met Richard Gerel. MOTHMAN (VS, 2010) heeft met deze film of het boek van Keel niets te maken, maar is een variant op de oorspronkelijke legende en heeft een plot dat verdacht veel lijkt op I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER.

Zeven tieners vermoorden per ongeluk een jongen en besluiten dit geheim te houden. Tien jaar later keert één van hen, journaliste Katharine (Jewel Staite), terug naar haar geboorteplaats om een verhaal te schrijven over de Mothman  en loopt haar zes achtergebleven vrienden weer tegen het lijf. Al gauw blijkt dat het mythische monster wel degelijk bestaat en het voorzien heeft op de zeven vrienden. Deze voor SyFy Channel gemaakte film werd geregisseerd door Sheldon Wilson, die eerder de genrefilms SHALLOW GROUND, KAW en SCREAMERS: THE HUNTING regisseerde.

18 maart 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!