36th-chamber-of-shaolin
36th-chamber-of-shaolin
Nieuws
13 december 2012

Prijsvraag: Martial Christmas!

36th-chamber-of-shaolinPRIJSVRAAG | Genoeg van de Heilige Mis? Op vrijdag 28 december is het Martial Christmas! in Kriterion, Amsterdam. Schokkend Nieuws geeft kaarten weg voor deze Kung Fu double-bill.

Je mag je verheugen op twee uiterst gewelddadige films “die niet verder van de kerstgedachte verwijderd konden zijn dan als deze JC hoogstpersoonlijk een roundhouse kick in het gelaat hadden toegediend.” Dat zijn stevige woorden van de organisatoren, maar Martial Christmas! maakt het waar.

De avond begint om 21.30 uur met MIAMI CONNECTION (Y.K. Kim, Woo-sang Park, 1987) De synopsis klinkt hilarisch: de vijf leden van de power-synthesizerband Dragon Sound, allen wees en allen in het bezit van een zwarte band in Taekwondo, nemen het op tegen een bende gemotoriseerde ninja’s. Motivational speaker en sportschooleigenaar Y.K. Kim voorzag, zonder enige ironie, MIAMI CONNECTION van oranje bloed, power ballads, rare kapsels en drive-by’s. De film werd in 2009 herontdekt door één van de programmeurs van de Alamo Drafthouse Cinema in Austin, Texas. Zelfs de mannen van ons Video Basta!-team hebben de film nog niet gezien, maar de trailer belooft:

Bekender is de film die om klokslag middernacht begint: THE 36TH CHAMBER OF SHAOLIN (Chia-Liang Liu, 1978) is een echte Kung-Fu klassieker met Chia Hui Liu in de hoofdrol.

Schokkend Nieuws geeft, in samenwerking met Kriterion, 2×2 kaarten weg voor beide films die avond! Je hoeft niet zo heel bedreven te zijn in martial-arts om de volgende vraag in te koppen:

Onder welke artiestennaam is Chia Hui Liu te zien in KILL BILL en, in februari volgend jaar, THE MAN WITH THE IRON FISTS?

 Stuur je antwoord, plus naam en adres. voor 25 december naar prijsvraag@schokkendnieuws.nl.

Vrijdag 28 oktober 2012

Aanvang: 21.30
Kriterion, Amsterdam

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!