nameless-poster
nameless-poster
Nieuws
11 maart 2012

LUXploitation: Los Sin Nombre

nameless-posterIedere laatste donderdag van de maand gaat het los in LUX in Nijmegen. LUXploitation toont minder bekende genrepareltjes op het grote scherm. Op 29 maart komt het moois uit Spanje: LOS SIN NOMBRE/THE NAMELESS (1999), het speelfilmdebuut van Jaume Belagueró, de regisseur van [REC].

De plotbeschrijving plukken we maar even van de website van LUX:

“Vijf jaar na de dood van haar bruut vermoorde dochter Angela, heeft Claudia het trauma nog steeds niet goed verwerkt. Claudia raakt dan ook volledig van slag wanneer ze op een dag een telefoontje krijgt van Angela, die zegt gezond en wel te zijn maar in groot gevaar. Met de moed der wanhoop doet Claudia een beroep op de gepensioneerde detective Bruno Massera (Karra Elejalde) om haar bij te staan in de zoektocht naar Angela. De zoektocht brengt de twee in aanraking met de duistere wereld van een geheime sekte die wel heel vreemde doelen nastreeft…. Een doel dat ieder bevattingsvermogen overstijgt.”

De film is gebaseerd op een boek van de Britse schrijver Ramsey Campbell en op de stijl van David Fincher circa SE7EN. Verwacht dus geen heldere, vrolijke beelden en bereid je voor op wat gore. Zoals altijd zal de film worden ingeleid door Constant Hoogenbosch van MovieMachine (en sinds enige tijd ook medewerker van Schokkend Nieuws). Constant verzorgt ook een voorprogramma met allerhande clips en scènes – om je vast in de stemming te brengen voor deze duistere paranormale thriller.

Los Sin Nombre/The Nameless
Donderdag 29 maart

Aanvang: 22.00
LUX , Mariënburg 38-39, Nijmegen
www.lux-nijmegen.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!