haxan2
haxan2
Nieuws
12 maart 2012

Häxan live!

haxan2Op 19 maart verzorgt filmrecensent en componist Kevin Toma met een aantal gastmuzikanten in Filmhuis Den Haag de live-soundtrack van de klassieke zwijgende film HÄXAN: WITCHCRAFT THROUGH THE AGES (1922).

HÄXAN is een zweedse horrorfilm van regisseur Benjamin Christensen en deels gebaseerd op Christensen’s eigen onderzoek naar de Malleus Maleficarum, een 15e eeuwse Duitse gids voor inquisiteurs. In de film zoekt Christensen naar een verklaring voor de hysterie die leidde tot de heksenvervolging en legt hij onder andere een link tussen psychische problemen en het geloof in de duivel, demonen en heksen. HÄXAN is opgezet als een documentaire maar bestaat voornamelijk uit gedramatiseerde scènes.

Speciaal voor HÄXAN componeerde Kevin Toma frisse, moderne en tintelende muziek, variërend van akoestisch tot puur elektronisch en van swingend tot vette beats. De soundtrack, bestaande uit een combinatie van een van te voren gecreëerde score en live muziek, worden ten hore gebracht door Toma zelf (vleugel en electronica), Annelieke Marselje (viool), Bianca Bongers (cello) en Huib van de Grint (gitaar). Het kwintet speelde de muziek bij deze film al eerder op Lowlands en in de Melkweg.

HÄXAN: WITCHCRAFT THROUGH THE AGES
Maandag 19 maart
19.30 uur
Filmhuis Den Haag

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!