robocop xlg
robocop xlg
Nieuws
11 maart 2012

Café Cineville: Robocop

robocop xlgIedere vrijdag vertonen Cineville en De Uitkijk moderne klassiekers en culthits op het witte doek. In het oudste filmtheater van Nederland kan je vrijdag 16 maart genieten van de sciencefiction klassieker ROBOCOP (VS, 1987) van Paul Verhoeven.

Drie jaar na THE TERMINATOR werden we wederom getrakteerd op een film over een cyborg. ROBOCOP is een omgekeerde terminator; cyborg aan de buitenkant maar mens van binnen. In het kader van een futuristisch project om de criminaliteit in Detroit te bestrijden, wordt het fataal gewonde lichaam van politieagent Murphy opgelapt en in een metalen harnas gezet. Zijn hersens worden geprogrammeerd en als een modern monster van Frankenstein wordt hij weer tot leven gewekt. Ondanks alle technologie, sijpelt Murphy’s oude geest langzaam door de computercode heen. Hij zint op wraak op zijn moordenaars.

Naast sciencefiction is ROBOCOP ook een inktzwarte satire. Verhoeven levert tussen alle achtervolgingen en schietpartijen door op eigen ‘subtiele’ wijze commentaar op de Amerikaanse samenleving door middel van sarcastische nieuwsbulletins en hysterische reclames; “Nuke em! Another quality home game from Butler Brothers”.

De film start om 23:00 uur en de bar is gedurende de hele voorstelling geopend. Kijk voor meer informatie op de website van de Uitkijk.

Abonnees van Schokkend Nieuws krijgen op vertoon van hun SN-adresetiket korting op de toegangsprijs en betalen dan € 7,00 in plaats van € 9,00.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!