pa3
pa3
Nieuws
11 maart 2012

Deze week op dvd en blu-ray

pa3 Het spookte afgelopen week op dvd en blu-ray. Er verschenen twee horrorfilms waarin het niet helemaal pluis is in huis; PARANORMAL ACTIVITY 3 en DREAM HOUSE.

In PARANORMAL ACTIVITY 3 raken zusjes Katie en Kristie bevriend met een onzichtbare entiteit. Deel drie is, net als de vorige twee delen, een found footage film maar regisseurs Henry Joost en Ariel Schuman bewijzen dat het concept nog niet is uitgewerkt. Barend de Voogd:  “Eigenlijk zijn alle schrikeffecten geslaagd: van het luik dat opeens dichtklapt, de lamp die kapot knalt tot het mysterieuze gedrag van het keukengerei. […] Als je als regisseursduo ingehuurd wordt om een derde variant op eenzelfde thema te maken, kun je het nauwelijks beter doen. Sterker: met betere acteurs, een betere spanningsopbouw en een einde dat zich kan meten met dat van THE BLAIR WITCH PROJECT steken ze Peli naar de kroon.” De volledige recensie kan je hier lezen.

Minder enthousiast waren we over DREAM HOUSE en we waren niet de enigen. Zelfs regisseur Jim Sheridan en acteurs Daniel Craig en Rachel Weisz waren niet tevreden over de uiteindelijke (studio)montage. “…DREAM HOUSE is zo ontstellend doorzichtig dat vanaf de eerste minuten duidelijk is wat de twist zal zijn,” schreef onze recensent. Je kunt eigenlijk net zo goed de trailer bekijken. “Die verraadt letterlijk alles. Het punt dat de trailer op minuut 1.20 bereikt, kost Sheridan ongeveer de halve film. Daarna zakt het verhaal helemaal in, om te eindigen in sentimentaliteit.” DREAM HOUSE is helaas het zoveelste bewijs dat een groot budget en grote namen geen garantie zijn voor kwaliteit. Hadden ze maar wat beter naar de eerste PARANORMAL ACTIVITY gekeken…

11 maart 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!