lifeforce
lifeforce
Nieuws
19 mei 2012

Luxploitation: Lifeforce

lifeforce ‘Vampires… in SPACE’ – als je zou proberen high-concept filmpremisses te bedenken voor SN-lezers, zou deze er tussen zitten. Laten je daarom door de banale titel niet weghouden van LIFEFORCE (Tobe Hooper, 1985). De film die LUXploitation op 31 mei vertoont heette oorspronkelijk… THE SPACE VAMPIRES!

LUXploitation vindt elke laatste donderdag van de maand plaats in het Nijmeegse LUX-theater, en vertoont minder bekende genrefilms die toch erg de moeite waard zijn. Op donderdag 31 mei is dat dus LIFEFORCE. Een mix van horror en sci-fi, geregisseerd door een expert in het eerste en geschreven door een kenner van het tweede: Tobe Hooper, van o.a. THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE en POLTERGEIST, en Dan O’Bannon, bekend van o.a. DARK STAR, ALIEN en TOTAL RECALL, verenigden hun krachten voor deze futuristische update van Bram Stoker’s Dracula.

Nog een aansprekend element? De film bevatte nogal wat naaktscènes met debuterend actrice Mathilda May, waardoor er voor de Amerikaanse markt stevig in geknipt werd. LUXploitation vertoont vanzelfsprekend het origineel, waarin ook Patrick Stewart (twee jaar pre-Picard) te spotten is. Zoals gewoonlijk verzorgt gastheer Contant Hoogenbosch een voorprogramma en een introductie bij de film. Wie dus zin heeft in, aldus de website, “een amusant georganiseerde chaos met een dikke knipoog en een hoog cultgehalte” kan op 31 mei in Nijmegen terecht.

Lifeforce
Donderdag 31 mei
Aanvang: 22.00
LUX , Mariënburg 38-39, Nijmegen
www.lux-nijmegen.nl

 

19 mei 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!