thedarkesthour
thedarkesthour
Nieuws
20 mei 2012

Deze week op dvd en blu-ray

thedarkesthourVanaf deze week verkrijgbaar op dvd en blu-ray; een live-action verfilming van een bekende manga, een sciencefictionfilm over een buitenaardse invasie in Moskou en een spookfilm over een monster zonder gezicht.

In het Japanse TOMIE UNLIMITED, gebaseerd op de gelijknamige manga-reeks van Jinji Ito, keert Tomie op haar achttiende terug uit de dood en creëert een ware hel op aarde. De film werd geregisseerd door Noboru Iguchi, bekend van o.a. ROBO-GEISHA (2009) en THE MACHINE GIRL (2009). “De hysterische kolder en rondvliegende ledematen uit zijn eerdere films blijven ditmaal achterwege”, schreef recensent Constant Hoogenbosch. “Iguchi begeeft zich duidelijk op onbekend terrein en dat wreekt zich. Hij slaagt er niet in om het duistere mysterie van de uit de dood verrezen Tomie te verenigen met de losgeslagen kermis waarmee de film eindigt. […] Terughoudendheid was hier op zijn plaats geweest, maar dat is een woord dat in het vocabulaire van Iguchi niet voorkomt.”

Ook regisseur Juan Carlos Fresnadillo stelt met zijn nieuwste film, INTRUDERS enigszins teleur. In de film worden twee kinderen, een Spaans jongetje en een Engels meisje, achtervolgt door dezelfde tot leven gekomen nachtmerrie. Recensent Henriette Poelman: “De nachtmerrie die ook terreur zaait als je wakker bent is niet meer nieuw, niet verrassend en, althans in de uitvoering van INTRUDERS, ook niet echt eng. […] De productie ziet er gelikt uit en het acteerwerk is degelijk, maar nergens roept de film het gevoel op waarop de regisseur zo duidelijk uit is.”

De buitenaardse invasiefilm THE DARKEST HOUR, geregisseerd door Chris Gorak, slaat de plank echter pas goed mis. Vier Amerikanen en een Zweed krijgen het in Moskou aan de stok met onzichtbare aliens. Het enige originele idee – elektrische apparatuur reageert op de aanwezigheid van de aliens – wordt “nogal belachelijk uitgewerkt met helden die gloeilampen en mobieltjes voor zich uitwerpen in de hoop de aliens te detecteren”, schreef recensent Barend de Voogd. “Het lijkt wel alsof scenarioschrijver Jon Spaihts zijn uiterste best heeft gedaan om THE DARKEST HOUR met zo onsympathiek mogelijke personages op te zadelen […] Laten we hopen dat dit ook ’s mans darkest hour was.”

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!