Dorothy Vallens
Dorothy Vallens
Nieuws
17 mei 2012

Blue Velvet

Dorothy Vallens Wat het weer zal brengen op maandagmiddag 21 mei weten we niet, maar wij schuilen hoe dan ook binnen – in de perverse duisternis van BLUE VELVET in Studio /K.

 Studio /K vertoont iedere maand een filmklassieker. Van Fellini, via Antonioni, Allen, Godard, Bergman en Cassavettes naar – inderdaad  het meesterwerk van David Lynch.

Trouwe Schokkend Nieuws-lezers kennen natuurlijk het verhaal wel van de jonge Jeffrey Beaumont (Kyle MacLachlan), zijn macabere vondst van een afgereten menselijk oor en de daaropvolgende afdaling in de treurige, gewelddadige en perverse wereld van Dorothy Vallens (Isabella Rossellini) en Frank Booth (Dennis Hopper).

De ruwe montage van BLUE VELVET duurde naar verluidt bijna vier uur. Constant Hoogenbosch schreef in Schokkend Nieuws #94 ter gelegenheid van de BLUE VELVET 25th anniversary blu-ray edition een uitgebreide recensie van de film en besprak daarin ook de bijna vijftig minuten aan onlangs teruggevonden beeldmateriaal. Hij prefereert de kortere versie die uiteindelijk de bioscoop haalde en ook in /K te zien zal zijn. ‘Een geniale brug tussen de wereld van de gemoedelijke, appeltaart etende burgerij met nette tuintjes en onopvallende gezapige levens en de diepste krochten van de menselijke psyche.’  

Blue Velvet
21 mei, 15.00 uur
Studio /K
Timorplein 62 Amsterdam
Website

17 mei 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!