KLIK Schokkend Nieuws
KLIK Schokkend Nieuws
Nieuws
24 mei 2012

Klik!

KLIK Schokkend Nieuws KLIK! Amsterdam Animation Festival vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 11 november. En jouw filmpje kan nog meedoen!

Voor de vijfde editie verruilt het festival filmtheater Kriterion voor een nieuwe locatie: het nieuwe gebouw van het EYE Film Institute in Amsterdam Noord. Verwacht behalve de beste nieuwe animatiefilms, masterclasses en talloze gasten, een themaprogramma getiteld Serious Cartoon Violence.

Geweld in animatie is een terugkerend en veelzijdig onderwerp, schrijft de organisatie. ‘Tom and Jerry slaan elkaar de hersens in met koekenpannen en strijkijzers en staan zonder morren weer op voor een tweede ronde. In Adventure Time vecht de 12-jarige Finn regelmatig met monsters in het post-apocalyptische land Ooo. Kenny McCornick sterft duizend verschrikkelijke doden in South Park, maar blijft wonderlijk genoeg elke aflevering weer terugkomen.  Animatie heeft de unieke eigenschap de werkelijkheid te kunnen vergroten tot het absurde toe en kan zo meer tonen dan ‘de echte wereld’ toe zou laten.’ 

Het filmprogramma dit jaar zal films vertonen vol ‘cartoonesk geweld bedoeld om te vermaken tot over-de-top geweld waar je maag van omdraait. Op de aantrekkingskracht van geweld in animatiefilms wordt dieper ingegaan tijdens het symposium There Will Be (Animated) Blood, dat in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam georganiseerd wordt. De Amerikaanse mediawetenschapper Brian Dunphy zal daarin het belang van geëngageerde animatie bepleiten, zoals hij met regelmaat over de hele wereld doet met zijn lezing South Park and the American Society.’

Daarnaast is er natuurlijk de gebruikelijke competitie voor korte animatiefilms. Je kunt je eigen animatiefilm nog inzenden. De film mag niet langer zijn dan 25 minuten en niet ouder dan 1 januari 2010 – verder mag bijna alles. Leef je uit in stop-motion, computer of handgetekende animatie, maar vergeet de deadline niet: inzenden voor 1 juli.

www.klikamsterdam.nl

24 mei 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!