SNindeUitkijk-110x226
SNindeUitkijk-110x226
Nieuws
30 januari 2012

Kijk uit! The Woman in Black

SNindeUitkijk-110x226 Groot nieuws! Vanaf 10 februari vertoont Schokkend Nieuws voortaan iedere tweede vrijdagnacht van de maand bijzondere, unieke, goede of obscure films in de oudste bioscoop van Nederland, De Uitkijk, in hartje Amsterdam. En de eerste keer hebben we meteen een unieke voorpremière: THE WOMAN IN BLACK.

Het moest er natuurlijk een keer van komen. Behalve over films schrijven, en ze af en toe zelf maken, wil de redactie van Schokkend Nieuws natuurlijk ook heel graag bijzondere en mooie dingen laten zien. Liefst voorafgegaan door een inleiding of speciale gast. Schokkend Nieuws, Cineville en De Uitkijk hebben daarom de handen ineen geslagen. Noteer: iedere tweede vrijdag van de maand vanaf 23.00 uur, Schokkend Nieuws in Café Cineville in De Uitkijk.

Vrijdag 10 februari, aanvang 23.00 uur, starten we met de eenmalige voorvertoning¬†van THE WOMAN IN BLACK. De nieuwe film van het roemruchte Britse Hammer¬† beleeft, met dank aan distributeur Dutch Filmworks, twee weken¬†voor de offici√ęle release een voorvertoning in De Uitkijk op 35 mm.

De hoofdrol in THE WOMAN IN BLACK, vanaf 23 februari in de Nederlandse bioscoop, wordt vertolkt door niemand minder dan Daniel Radcliffe. In zijn eerste rol na HARRY POTTER speelt hij een jonge klerk die in het spookachtige Eel Marsh House te maken krijgt met een wraakzuchtige spookverschijning die de inwoners van een moerasdorpje terroriseert. Lees het interview met regisseur James Watkins in de volgende editie van Schokkend Nieuws (vanaf 7 februari te koop). Barend de Voogd zal de film inleiden.

Op vrijdag 9 maart draaien we een zombieklassieker: THE RETURN OF THE LIVING DEAD (Dan O’Bannon, vanaf blu-ray). Redactielid Ronald Simons leidt in.

De maandelijkse Schokkend Nieuwsavond is onderdeel van Café Cineville waarvan je iedere vrijdagavond genieten kunt. Op 17/2 kun je daar bijvoorbeeld ook kijken naar THE TERMINATOR (James Cameron, 1984) en op 24/2 naar TWELVE MONKEYS (Terry Gilliam, 1995). De bar blijft de hele voorstelling open.

Toegang bedraagt 9 euro. Schokkend Nieuws-abonnees betalen, op vertoon van de postwikkel van je Schokkend Nieuws, alle vrijdagavonden in De Uitkijk slechts 7 euro!

De Uitkijk
Prinsengracht 452
Aanvang: 23.00 uur
www.uitkijk.nl
| www.cineville.nl

30 januari 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!