blubberella-dvd
blubberella-dvd
Nieuws
29 januari 2012

Deze week op dvd en blu-ray

blubberella-dvdDe oogst aan nieuwe releases bestaat deze week uit vijf zeer verschillende titels waarin het weer als massavernietigingswapen wordt ingezet , een mysterieuze blauwe planeet op de aarde afstevent, Uwe Boll zichzelf parodieert, zondaars dood en verderf zaaien en happy campers op een onbewoond eiland slaags raken met een spook.

WEATHER WARS (Todor Chapkanov) was onder de titel STORM WAR al eerder te zien op televisiezender SyFy. Deze sciencefictionfilm bevat aanzienlijk meer fiction dan science. Een excentrieke wetenschapper ontwikkelt een supercomputer waarmee hij het weer zo kan manipuleren dat het een massavernietigingswapen wordt. Wanneer de subsidie voor zijn project wordt stopgezet, slaat de wetenschapper door en gebruikt hij zijn uitvinding om wraak te nemen. Lichtpuntje: Stacy Keach speelt de gekke geleerde. De recensie is binnenkort te lezen op onze website.

Massavernietiging is eveneens een reële dreiging in MELANCHOLIA van Lars von Trier. Centraal staan de manisch-depressieve Justine en haar zus Claire. De prachtige blauwe planeet Melancholia beweegt zich richting aarde. De zussen reageren totaal verschillend op het naderde onheil. ‘Het ziet er schitterend uit, maar het is koud en subtiel is de symboliek allerminst. Zal de melancholie een fly-by maken, of ons compleet vernietigen?’, schreef Barend de Voogd. Zijn recensie lees je hier.

De titel BLUBBERELLA doet vermoeden dat het hier gaat om een obese variant op BARBARELLA (Roger Vadim, 1968), maar niets is minder waar. Uwe Boll maakte een parodie op het eveneens door hem geregisseerde BLOODRAYNE: THE THIRD REICH. Blubberella is, net als Bloodrayne, een dhampir: half-mens half-vampier – alleen wat forser. Boll nam beide films tegelijk op en gebruikte dezelfde set óók voor zijn omstreden film AUSCHWITZ. In BLUBBERELLA is hij zelf te zien als Hitler. Uwe is misschien geen goede regisseur, maar wat betreft effizienz kunnen we nog wat van hem leren.

Absoluut niet om te lachen is GARDEN OF SINNERS, een grimmige maar prachtig gemaakte zevendelig anime-filmserie, gebaseerd op de romans van Nasu Kinoko en Takeuchi Takashi. Een recensie naar aanleiding van de release van het laatste deel publiceerden we eerder deze week: GARDEN OF SINNERS.

In UNHABITED (Bill Bennett) lijken Beth en Harry de perfecte locatie gevonden te hebben voor hun vakantie; een prachtig en ombewoond eiland. Maar schijn bedriegt, want al gauw gebeuren er vreemde dingen en is het uit met de pret. Recensent Joep van Loon. ‘UNINHABITED begint uitstekend (…). Maar na een uur neemt de film, die nota bene op ware gebeurtenissen gebaseerd zou zijn, de verkeerde afslag.’ Dan is het voor de kijker jammer genoeg ook uit met de pret.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!