ZOMBIBI-POSTER
ZOMBIBI-POSTER
Nederhorror & scifi
27 januari 2012

Zombibi première prijsvraag!

ZOMBIBI-POSTERPRIJSVRAAG | ZOMBIBI, de eerste Nederlandse Zomedy, komt eraan. In de volgende editie van Schokkend Nieuws ruim aandacht aan deze en andere Zombies van de Lage Landen. En wie er snel bij is, mag op 13 februari mee naar de officiële première van ZOMBIBI in Pathé Tuschinski!

‘Jezus! Er worden ontzettend veel zombies afgeslacht in deze film!’ Regisseurs Martijn Smit en Erwin van den Eshof stonden er zelf ook even van te kijken tijdens de montage. ‘Je bent voortdurend aan het draaien hoe de jongens met pistolen staan te schieten, maar op de set heb je op den duur geen idee meer hoe vaak ze dat eigenlijk doen. Dan draai je het tegenshot van de zombies die op de grond vallen. In de montage zie je pas het eindresultaat, zeker nu de effecten erbij komen,’ vertelt Van Den Eshof in het vier pagina’s tellende interview in Schokkend Nieuws #94 (vanaf 7 februari te koop.)

ZOMBIBI is het volkomen krankzinnige avontuur van twee Marokkaanse broers (Yahya Gaier en Mimoun Ouled Radi), twee Surinaamse vrienden (Sergio Hasselbaink en Uriah Arnhem) en een hoogblonde politieagente (Gigi Wie is de Reisleider? Ravelli). Zij krijgen te maken krijgen met een zombieplaag – in hartje Amsterdam. Het belooft een vrolijke bende te worden van bloed, groene smurrie en botte grappen. Gaier: ‘Als mensen eenmaal geïnfecteerd zijn dan worden ze groene drab van binnen. Daarom bewegen ze ook zo traag. En daarom spettert het zo als je erop slaat.’

ZOMBIBI gaat op 16 februari uit in bioscopen in het hele land. Schokkend Nieuws heeft, met dank aan filmdistributeur A-film – een splatterende prijsvraag. Tien mensen (5×2) maken kans om op de gastenlijst te komen van de officiële première van ZOMBIBI op 13 februari in Pathé Tuschinski! In aanwezigheid, uiteraard, van de regisseurs en de sterren – en wij hopen op een drabgroene loper.

Beantwoord de volgende vraag:

Welke gerenommeerde Nederlandse artiest is verantwoordelijk voor de gruwelijke special make-up effects in ZOMBIBI?

Stuur je antwoord en je naam vóór 10 februari naar info@schokkendnieuws.nl. Uit de goede inzendingen verloten wij 5×2 winnaars.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!