alien Schokkend Nieuws
alien Schokkend Nieuws
Nieuws
26 juni 2012

Kijk uit! Alien!

alien Schokkend NieuwsSchokkend Nieuws vertoont iedere maand bijzondere, unieke, goede of obscure films in De Uitkijk, de oudste bioscoop van Nederland. Wat hebben we op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli in petto? Een klassieker: ALIEN!

 PROMETHEUS draait op het moment van dit schrijven nog in meer dan vijftig zalen in Nederland. Schokkend Nieuws-fans hebben de nieuwe sciencefictionfilm van Ridley Scott natuurlijk al lang gezien. Al was het maar om met eigen ogen te kunnen vaststellen of Noomi Rapace de nieuwe Sigourney Weaver is, of om in discussie te kunnen gaan met onze recensent die de film ‘maar’ drieëneenhalve doodskop gaf.

Waarover in elk geval geen meningsverschil zal bestaan, is Scotts meesterwerk uit 1979. ALIEN was en is een van de aller-griezeligste sciencefictionfilms ooit. Ridley Scott, Sigourney Weaver, schrijver Dan O’Bannon, componist Jerry Goldsmith én alien designer H.R. Giger spanden samen om onze toekomstdromen over vreedzame ruimte-exploratie voorgoed te verpesten. In Space, No One Can Hear You Scream.

Het Schokkend Nieuws Cineville filmcafé is onderdeel van het Cineville café dat iedere vrijdagavond te bewonderen valt in De Uitkijk. Omdat het vakantie is, en de Uitkijk een hele serie Best Of-films vertoont, draaien we ALIEN twee keer: op vrijdag 20 juli en op zaterdag 21 juli. Steeds om 23.00 uur.

De bar blijft de hele voorstelling open. Toegang bedraagt 9 euro. Nog beter: Schokkend Nieuws-abonnees betalen, op vertoon van het laatste nummer, slechts 7 euro!

De Uitkijk
Prinsengracht 452
Aanvang: 23.00 uur
www.uitkijk.nl  | www.cineville.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!