the-woman-in-black
the-woman-in-black
Nieuws
30 juni 2012

Deze week op dvd en blu-ray

the-woman-in-blackEr verschenen maar liefst zeven interessante genrefilms afgelopen week. Dus mocht je naar aanleiding van onze schokkende vakantiespecial in SN #96 besloten hebben toch maar thuis te blijven deze zomer: je hoeft in ieder geval niet te vervelen.

THE WOMAN IN BLACK (James Watkins) is een ouderwets gotisch spookavontuur uit de stal van de Britse Hammer Film Productions, die in 2007 door o.a. John de Mol nieuw leven werd ingeblazen. Recensent Phil van Tongeren: “Regisseur James Watkins, die in zijn vorige film EDEN LAKE nog uitpakte met naargeestige horror volgens een ander stramien, […] maakt de eerste Hammerfilm sinds de wederopstanding van de studio, die er ook echt als een Hammerfilm uitziet.”

Ook ouderwets is de sciencefictionfilm JOHN CARTER (Andrew Stanton). Vrijbuiter John Carter wordt in 1868 dankzij een mysterieus medaillon naar Mars geteleporteerd. De film is gebaseerd op de bijna honderd jaar oude verhalen van Edgar Rice Burroughs. Of de avonturen van John Carter de tand des tijds hebben doorstaan, kan je lezen in de recensie van Barend de Voogd.

GOOD NEIGHBOURS (Jacob Tierney) blijft wat dichter bij huis. De buren in deze Canadese thriller vinden elkaar in hun fascinatie voor een seriemoordenaar die in de buurt actief is. “Maar GOOD NEIGHBOURS draait niet om de vraag wie de moordenaar is”, schrijft Henriette Poelman in haar binnenkort te verschijnen recensie. “De negenennegentig minuten worden vooral benut om de relatie tussen Victor, Spencer en Louise uit te werken en de onderlinge spanning op te voeren.” Goed voor drie schedeltjes, kunnen we alvast verklappen.

Het martial-arts spektakel DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME van veteraan Tsui Hark, speelt zich af in de zevende eeuw en is op historische feiten gebaseerd. “Tsui Hark, […] , neemt het echter niet zo nauw met de werkelijkheid”, aldus recensent Hedwig van Driel. “Gelukkig maar: DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME is volledig over-the-top. Je weet nooit wat je nu weer kunt verwachten.”

Wat minder spectaculair is HIROKIN (Alejo Mo-Sun), eveneens een martial-arts film maar dan in een sciencefictionjasje. Recensent Joep van Loon: “Waar in een beetje representatieve Hongkong-film de actiescènes veel goedmaken, komen we er in HIROKIN bekaaid af.”

UNDERWORLD: AWAKENING (Måns Mårlind en Björn Stein) is alweer het vierde deel in de serie over de strijd tussen de vampieren en de Lycans. Len Wiseman, die de eerste twee delen regisseerde, schreef mee aan het verhaal. Scenarist Danny McBride, verantwoordelijk voor de scenario’s van de eerste drie delen, was deze keer niet van de partij en hij wordt node gemist, aldus recensent Ruben Allersma.

Tenslotte: THE DEVIL INSIDE, een ‘journalistiek’ verslag over een mislukte duivelsuitdrijving. De recensie over deze foundfootagefilm kan je binnenkort lezen op onze website.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!