La CHiave Schokkend Nieuws
La CHiave Schokkend Nieuws
Nieuws
25 juni 2012

Fascisme en erotiek

La CHiave Schokkend NieuwsDe Cinematek in Brussel heeft dé combinatie gevonden die garant staat voor aandacht. Vrijdag 29 juni: extra sleazy double-van-bil met Tinto Brass en Joe D’Amato!

LOVE CAMP 7 (VS, 1969) was vermoedelijk de eerste en ILSA: SHE WOLF OF THE SS (VS, 1975) is zonder enige twijfel de bekendste nazisexploitationfilm, maar zoals gebruikelijk volgden de Italianen de trend al snel. Tinto Brass, vooral bekend om zijn lofzang op het vrouwelijke achterwerk en zijn beruchte CALIGULA, regisseerde bijvoorbeeld reeds in 1976 SALON KITTY, over een SS-bordeel. De Brusselse Cinematek trakteert de bezoeker op vrijdag 29 juni op twee recentere voorbeelden van dit gepeperde Italiaanse genre. Op 35 mm!

De avond begint om 19.00 uur met L’ALCOVA (1985). Joe D’Amato, de paus van de Italiaanse porno en gore, vertelt het schokkende verhaal van een fascistische militair die uit Afrika terugkeert met een hoop exotische cadeaus in de koffer, waaronder… een slavin. Kenners herkennen, naast Lilli Carati en Annie Belle, ook Black Emanuelle Laura Gemser in de rol van slavin Zerbal.

Dan, om 21.00 uur, LA CHIAVE (Tinto Brass, 1983). Het Italiaanse fascisme dient hier meer als achtergrond voor het verhaal  van een oudere professor die in 1940 een dagboek bijhoudt met erotische fantasieën. ‘Terwijl’, zo schrijven de programmeurs van Cinematek enthousiast, ‘Stefania Sandrelli van het scherm smelt.’

29 juni
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
www.cinematek.be

19:00 | L’ALCOVA (Joe D’Amato 1985)
21:00 | LA CHIAVE (Tinto Brass, 1983)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!