phil2
phil2
Nieuws
3 juli 2012

Imagine zoekt nieuwe artistiek directeur

phil2 Het Imagine filmfestival gaat op zoek naar een nieuwe artistiek directeur. Phil van Tongeren maakte gisteren bekend terug te willen treden.

 Phil, ons natuurlijk ook bekend als redactielid en voormalig hoofdredacteur van Schokkend Nieuws, wil ‘meer tijd vrijmaken voor passies die er gedurende zijn vijfjarige directeurschap bij in zijn geschoten,’ aldus de verklaring op de website van Imagine. Hij stopt als artistiek directeur maar blijft nauw betrokken bij de filmprogrammering.

Phil was er al vanaf 1985 bij, als een van de mensen achter – toen nog – The Weekend of Terror. Toen oprichter Jan Doense in 2007 besloot het directeurschap neer te leggen, nam Phil zijn functie over. Samen met zakelijk directeur Liselotte van der Burgt loodste hij Imagine door de kredietcrisis, verhuisde het festival naar Kriterion en bouwde hij de reputatie van het festival verder uit. Onder zijn artistieke leiding werd Imagine nog avontuurlijker en veelzijdiger dan het al was, en verkende men de uiterste grenzen van de genres fantasy, sciencefiction, horror en anime.

Een opvolger is nog niet bekend. Kandidaten kunnen voor 31 augustus solliciteren via: https://www.imaginefilmfestival.nlpubliek/vacature

3 juli 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!