ultrakortaurora
ultrakortaurora
Nieuws
7 juli 2012

Ultrakort in de bioscoop

ultrakortauroraDeze zomermaanden is er, naast het gebrek aan zomers weer, nog een goede reden om de bioscoop te bezoeken: vier ultrakorte en ultraleuke animatiefilmpjes van eigen bodem!

 Pathé en het Nederlands Filmfonds hebben voor de derde keer dit jaar een viertal ultrakorte animatiefilmpjes geselecteerd die gaan draaien in de Pathé bioscopen, voor de vertoning van een grote publieksfilm. Sterk verschillend in stijl en techniek, hebben de vier filmpjes gemeen dat ze niet meer dan twee minuten duren en uit Nederland komen.

KIEKJE van Arthur van Merwijk (Brainmonster Animatie Producties) gaat op 12 juli in première. Het Tex Avery-achtige filmpje over twee toeristen en hun vruchteloze pogingen om het alom aanwezige dierenrijk te fotograferen is te zien voor MADAGASCAR 3. Let vooral op het verschijnen van het grote monster !

Voorafgaand aan welke film CHOPPER van Lars Damoiseaux (CTM LEV Pictures) wordt uitgebracht, werd donderdag bij de presentatie van Ultrakort! nog niet officieel bekend gemaakt, maar is niet moeilijk te raden. Er gaat op 20 juli maar één grote blockbuster uit, en deze houdt, net als CHOPPER, verband met de meer duistere aspecten van het dierenrijk en een opgevoerd voertuig…

Vanaf 26 juli, voor STEP UP 4 MIAMI HEAT: het razendsnelle GRANNY LANE (Daniël Dugour, il Luster Films). Dat filmpje zal vaker te zien zijn, aangezien Brainpower de muziek verzorgde en het ook zal dienen als videoclip van de nieuwe single van de Nederlandse MC.

Vanaf 2 augustus, tot slot, draait AURORA. Aimée de Jongh (Mooves) geeft, voorafgaand aan ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER, een mooie wending aan een oude Hollandse griezelvertelling: de Witte Wieven.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!