Imagine 2018
Imagine 2018
Nieuws
11 april 2018

Imagine Film Festival van start

Imagine 2018IMAGINE 2018 | Vandaag begint het Imagine Film Festival, hét festival voor de fantastische film in Nederland. Met een bomvol filmprogramma, masterclasses en Q&A’s en de terugkeer van het festivalcafé. Uiteraard is Schokkend Nieuws volop aanwezig: op het festival zelf, maar ook online met dagelijkse bijdragen op de SN-website.

Imagine vindt plaats in EYE, van 11 t/m 21 april. Het festival opent vanavond met een (besloten) vertoning van Wes Andersons ISLE OF DOGS (2018) en TRAGEDY GIRLS (Tyler MacIntyre, 2017) als publieksopener. Het filmprogramma bevat 50 lange films, 23 shorts onderverdeeld naar thema en 12 shorts in het Nieuw Nederlands Peil-programma. Daarnaast zijn er masterclasses, workshops, Virtual Reality, een toverlaantaarn-programma, een themapanel en Q&A’s met een groot aantal gasten. Het festival wordt afgesloten met de film GHOST STORIES (Jeremy Dyson & Andy Nyman, 2018) en voor wie alleen de hoogtepunten wil beleven is zaterdag 21 april ingeruimd voor Best of Imagine met van 10:00 tot na middernacht een selectie van de bestbezochte en hoogst gewaardeerde films uit het festivalprogramma.

Schokkend Nieuws presenteert ieder jaar een film tijdens Imagine. Dit jaar is dat KING COHEN, de zeer vermakelijke documentaire over Larry Cohen, één van de laatste der B-film-auteurs. Hoofdredacteur Vincent Hoberg kondigde hem eerder deze week al aan. Kom vooral langs bij de vertoningen op 12 of 15 april, voor een praatje met SN én een gratis exemplaar van de nieuwste editie!

Omdat 13 april op een vrijdag valt, nodigde Imagine Straight to Video! uit om de maandelijkse VHS-avond in EYE te houden. Straight to Video! wordt gepresenteerd door Willem van Rossum (LAB111) en Eric van der Woude (Schokkend Nieuws, Video Basta!). Maak je borst maar nat voor een double bill met twee sleazy slashers vol krankzinnige killers, maffe moordwapens en schaars gekleed slachtvee in een speciale Friday the 13th-editie.

Een van de themaprogramma’s dit jaar is Kick-Ass Women. Vrouwelijke filmmakers en hoofdrolspelers staan momenteel volop in de schijnwerpers. Imagine toont met het programma aan dat de vrouwelijke stem in de genrefilm sterk en divers is en zich niet laat inperken. Om te vertellen over ervaringen, uitdagingen en vooruitzichten voor én achter de camera, schuiven bij het Kick-Ass Women-panel op 18 april o.a. regisseurs Issa Lopez (TIGERS ARE NOT AFRAID) en Veronica Kedar (FAMILY) aan. Het panel wordt geleid door onze eigen Hedwig van Driel.

Binnen het thema Storytelling voelt Phil van Tongeren scenarist Mick Garris aan de tand over zijn passie voor horror, zijn samenwerking met Stephen King (zeven adaptaties!) en collega-regisseurs als Tobe Hooper en Joe Dante. Mick Garris’ Masterclass From the page to the screen bezoek je op 18 april. Onder hetzelfde thema valt ook de Masterclass van storyboard artist Temple Clark op 17 april: hoe visualiseer je films als GRAVITY, KICK-ASS of THE FIFTH ELEMENT?

Het festivalcafé is weer terug op Imagine: bovenaan de grote trap, naast EYE1, kun je een drankje (en een daghap) halen en iedere avond aanschuiven bij de Late Night Talkshow, onder leiding van Basje Boer, ook wel bekend van onze Podcast. Met verschillende gasten bespreekt zij films van de dag en diverse programmaonderdelen. Op 14 april wordt hier ook de nieuwe Schokkend Nieuws Podcast opgenomen voor live publiek!

Cinema Egzotik vertoont op 19 april tijdens de jaarlijkse Imagine-editie INVASION OF THE BODY SNATCHERS (Philip Kaufman, 1978) en THE FLY (David Cronenberg, 1986). Voorafgaand aan deze double bill staat de Masterclass Remaking Fear op het programma, waarin regisseur Peet Gelderblom aan de hand van video-essays en mash-ups een fascinerende kijk geeft op storytelling, recuts en remakes.

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Mary Shelleys Frankenstein verscheen en ter ere van dit feit presenteert Imagine op 16 april een speciaal Filmconcert. Kevin Toma begeleidt samen met foley artist Ronnie van der Veer live James Whales FRANKENSTEIN (1931). Schokkend Nieuws blikte onlangs terug op wat onbekendere verfilmingen van het originele boek.

Het festival is begonnen, en om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden zet Schokkend Nieuws iedere dag een artikel of interview online. Hou de website dus in de gaten voor achtergronden, interviews, aankondigingen en fantastische ontboezemingen!

Uitgelicht:
SN presents: KING COHEN   |  12 april om 11:20 & 15 april om 19:40
Live opname Schokkend Nieuws podcast  |  14 april om 21:45
Nieuw Nederlands Peil  |  15 april om 15:00 en 18 april om 15:15
Filmconcert Frankenstein  |  16 april om 20:00
Masterclass Temple Clark ‘Storyboarding’  |  17 april om 17:30
Kick-Ass Women Panel  |  18 april om 17:30
Masterclass Mick Garris ‘From the page to the screen’  |  18 april om 19:40
Cinema Egzotik double bill  |  19 april om 19:15 (‘Remaking Fear’ om 17:40)

Imagine Film Festival
11 t/m 21 april 2018
EYE, Amsterdam
Tickets en info

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!