Zanuck Burton SN
Zanuck Burton SN
Nieuws
14 juli 2012

I.M. Zanuck & Stallone

Zanuck Burton SNEn zo wordt bijgeloof toch weer bewaarheid. Op vrijdag 13 juli kreeg de filmwereld twee sterfgevallen te verwerken. In beide gevallen ging het om zoons van beroemde vaders: producent Richard Zanuck en parttime acteur/producent Sage Stallone.

Als zoon van de legendarische producent Darryl F. Zanuck (ALL ABOUT EVE, THE LONGEST DAY) maakte Richard Zanuck al bij geboorte deel uit van de Hollywood-elite. Op 24-jarige leeftijd beleefde hij als producent zijn vuurdoop met COMPULSION, waarin hij o.a. ongeleid projectiel Orson Welles in het rechte spoor moest zien te houden. Maar Schokkend Nieuws herdenkt hem natuurlijk voornamelijk als de man die Steven Spielberg de kans gaf JAWS te maken. Ook produceerde Zanuck de laatste zes films van Tim Burton (zie beiden op foto hiernaast) en stond een horrortitel, HIDDEN, al in de steigers. Richard Zanuck stierf op 77-jarige leeftijd aan een hartaanval. De familiedynastie loopt met de tweede generatie overigens niet ten einde; zoon Dean heeft inmiddels het stokje van zijn vader overgenomen.

mt_ignore: sage-stallone SNSage Stallone speelde als puber Rocky Balboa Jr. in deel V uit de ROCKY-serie die zijn vader wereldberoemd maakte. Als acteur kwam Sage niet uit diens schaduw, maar als genrefilmfan richtte hij samen met editor Bob Murawski (SPIDER-MAN, THE HURT LOCKER) distributeur Grindhouse Releasing op, gespecialiseerd in obscure Amerikaanse en Europese B-films uit de jaren zeventig en tachtig. Zo was hij medeverantwoordelijk voor de uitbreng van het door Murawski opgelapte GONE WITH THE POPE, dat vorig jaar nog te zien was tijdens Imagine. Hoe diep de liefde voor de genrefilm bij Sage zat, blijkt wel uit het feit dat hij zich ooit als vrijwilliger meldde bij WORST CASE SCENARIO, het geaborteerde nazi-zombiefilmproject van o.a. Schokkend Nieuws’ eigen Bart Oosterhoorn. Stallone, die naar verluidt bezweek aan een overdosis pillen, was 36.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!