THoogt
THoogt
Nieuws
14 augustus 2018

Horror in ’t Hoogt

THoogt EVENT | Filmtheater ´t Hoogt in Utrecht bestaat 45 jaar. En dat vieren ze onder meer met live muziek bij FRANKENSTEIN en A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT én een filmmarathon met THE EXORCIST en DON’T LOOK NOW!

Het jubileumprogramma duurt van donderdag 6 tot en met zondag 9 september en is sowieso de moeite waard. https://hoogt.nl/45jaar Je kunt in die vier dagen komen genieten van voorpremières, klassiekers, een filmquiz, live muziek van singer-songwriters en nog veel meer. Wij pikken er even de ‘Schokkende’ zaken voor je uit.

Op vrijdag 7 september speelt de Belgische band The Black Heart Rebellion de nieuwe soundtrack die de band componeerde voor de vampierwestern A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT. ‘The Girl’ in de film van de Iraans-Amerikaanse Ana Lily Amirpour is een naamloze vampier in de gedaante van een meisje dat ’s nachts per skateboard op mensenbloed jaagt. Basje Boer gaf de film barstensvol iconische momenten vier skulls in 2015: ‘de wapperende hijab die meer lijkt op een cape, de scène waarin de vampier – zonder spiegel uiteraard – oogpotlood aanbrengt, de drugsdealer in trainingsjack die zijn moves demonstreert, Arash verkleed als Dracula…’

De muziek van The Black Heart Rebellion wordt door de organisatoren omschreven als ‘een avontuurlijk geluid dat de grond verkent tussen doom, postrock, tribale beats en ambient. De band staat bekend om haar bezwerende live shows. Naast de muziek vormt ook beeldvorming, artwork en scenografie een onlosmakelijk deel van hun imponerende verhaal.’ We zijn benieuwd, want het ‘Iraanse liefdeskind van Sergio Leone en David Lynch’ verdient een unieke soundtrack!

Live in ’t Hoogt. Tickets koop je hier.

De dag erna, zaterdag 8 september, nemen de programmeurs van ’t Hoogt je mee naar het jaar van oprichting: 1973. Ons Schokkend Nieuws-hart begint dan al sneller te kloppen, want dat was een goed filmjaar. Tijdens een nachtelijke jubileum filmmarathon kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van JESUS CHRIST SUPERSTAR (vanaf 22.00 uur, en horror in its own right), THE EXORCIST (vanaf 00.15 uur) én DON’T LOOK NOW (vanaf 03.00 uur). De marathon wordt om 5.30 uur afgesloten met een surprisefilm. Uit 1973? Wij hebben geen informatie, maar we duimen natuurlijk voor THE WICKER MAN, BADLANDS of THE SATANIC RITES OF DRACULA …


Maar misschien vragen we ook wel te veel. Want op zondag 9 september worden we om 16.00 uur ook nog eens getrakteerd op James Whales klassieker uit 1931, FRANKENSTEIN! Met een inleiding door Jan Doense van Schokkend Nieuw. Én een gloednieuwe score die live wordt uitgevoerd door componist en Volkskrant-criticus Kevin Toma en foley artist Ronnie van der Veer, die de geluidseffecten voor zijn rekening neemt! Het regent t’Hoogtepunten!

Donderdag 6 tot en met zondag 9 september
Filmtheater ’t Hoogt
Hoogt 4, Utrecht
Volledige programma en tickets

14 augustus 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!