hereditary ari aster poster 1
hereditary ari aster poster 1
Nieuws
7 mei 2018

Het gezin als ultieme nachtmerrie

hereditary ari aster poster 1 NIEUWS| Je hebt het wellicht al voorbij zien komen op social media: veel Australische ouders zijn boos omdat arme kinderzieltjes zijn geschaad! In de bioscoop werden de schaapjes onverwachts geconfronteerd met de trailer van HEREDITARY, die sneaky tussen andere reclamefilmpjes zat gepropt voorafgaand aan de kinderfilm PETER RABBIT… Het is nog onduidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren, maar de pers smult er natuurlijk van.

Ergens past het er ook wel bij. Voor regisseur Ari Aster is familie namelijk een broedplaats voor nachtmerries. Zijn hardnekkigste angsten vinden plaats in vertrouwde kring. Want als je opeens de mensen niet meer kunt geloven die je liefhebt, valt alles uit elkaar. Dat blijkt ook uit zijn korte film THE STRANGE THING ABOUT THE JOHNSONS (2011) – zie hieronder.

In de volgende editie van Schokkend Nieuws vind je een exclusief onderonsje dat we hadden met regisseur Ari Aster. Daar lees je ook wat hij verder precies te vertellen heeft, maar hier alvast een bijzondere inspiratiebron die hij prijsgaf: de creepy poppenhuizen en diorama’s van Frances Glessner Lee. Deze excentrieke outsider kunstenaar en wetenschapper besloot om maquettes te maken gebaseerd op echte, onopgeloste moorden. Zij leefde zich uit in het gedetailleerd en vakkundig reconstrueren van de plaats delict in miniatuur, in de hoop dat ze nog iets prijs konden geven. Vergelijkbare sinistere poppenhuizen en maquettes komen ook terug in Asters film.

Of wij vinden dat HEREDITARY het verdient om al uitgeroepen te worden tot engste film van het jaar moet je nog even afwachten. We hebben ‘m inmiddels gezien, maar de mond is wegens leuke embargo-regels nog even gesnoerd. Ga natuurlijk ook vooral zelf kijken wat je er van vindt: HEREDITARY draait vanaf 14 juni in de bioscoop (Splendid Film).

© Schokkend Nieuws
7 mei 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!