HHS2018 poster 70x100 LR 1
HHS2018 poster 70x100 LR 1
Nieuws
15 oktober 2018

Halloween Horror Show 2018

HHS2018 poster 70x100 LR 1 EVENT | ‘Sixteen days till Halloween, Halloween, Halloween.’ Silver Shamrock! Heb je al zin in Mr. Horror’s Halloween Horror Show? Zaterdag 27 oktober is het zover: één nacht, vier horrorfilms in 24 steden!

Van Pathé Tuschinski in Amsterdam tot Zwolle, van Den Haag tot Hengelo, en van Groningen tot Maastricht en Vlissingen: dat wordt van 27 op 28 oktober weer de hele nacht doorhalen met de horrormarathon van Jan ‘Mr. Horror’ Doense.

Moeder, twee dochters, een afgelegen meer en… een psychopaat! HE’S OUT THERE (Quinn Lasher, 2018) klinkt als de gedroomde aftrap van een hele nacht griezelen. Hoofdrolspeelster Yvonne Strahovski, die we onder meer kennen van de succesvolle serie THE HANDMAID’S TALE, is ijzersterk als de moeder die koste wat het kost haar kroost probeert te beschermen.

Daarna staat BOARDING SCHOOL (Boaz Yakin, 2018) op het programma. De 12-jarige Jacob lijdt aan hevige nachtmerries, wordt op school gepest en trekt soms de bebloede baljurk van zijn overleden grootmoeder aan, een overlevende van de Holocaust. Hij wordt daarom naar een kostschool gestuurd voor ‘unieke kinderen’. En inderdaad, zijn medeleerlingen en de staf doen niet voor hem onder. Intens lesje creepyness.

Derde film: STILL/BORN (Brandon Christensen, 2017). Het is niet vaak dat de organisatie van de Halloween Horror Show een waarschuwing afgeeft, maar bij deze film luidt het advies: ‘Vermijd tijdens de zwangerschap en de weken erna de jump scares van deze film!’ Wedden dat er weer een paar stoere aanstaande moeders in de zaal zitten? Mary bevalt van een tweeling, maar één van de baby’s wordt doodgeboren. Mary kan haar overleden baby nog niet loslaten – en misschien is dat wel wederzijds…

En we gaan de vroege ochtend in met THE LODGERS (Brian O’Malley, 2018), een lekker degelijk gothic spookverhaal in de stijl van THE WOMAN IN BLACK. De hoofdpersonages, Rachel en Edward, zijn ook tweelingen! Er zit beslist een thema verborgen in deze editie van de Halloween Horror Show, maar geschikt voor kinderen zal onze favoriete horrormarathon wel nooit worden!

Tussen de bedrijven door trakteert Jan Doense je nog op de korte Nederlandse genrefilm SALVATORE (Maarten Groen, 2017) en een Halloween-verkleedwedstrijd in Amsterdam en enkele andere steden. Check voor meer details en alle 24 locaties de website van de Halloween Horror Show.

 

15 oktober 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!