HalloweenHorrorShow poster
HalloweenHorrorShow poster
Nieuws
9 oktober 2017

Halloween Horror Show 2017

HalloweenHorrorShow posterEVENT | Het is weer zo ver! Mr. Horror presenteert in de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober de negende editie van de Halloween Horror Show: een angstaanjagende filmmarathon met vier nieuwe horrorfilms.

In 2009 vond de eerste Halloween Horror Show plaats in Pathé Tuschinski. Jan ‘Mr. Horror’ Doense organiseerde eerder de roemruchte Weekends of Terror in Amsterdam en legde daarmee de basis voor het Imagine Filmfestival. Tot vorig jaar werd de traditie tijdens het festival voortgezet met The Night of Terror – na veelvuldige klachten over het scanderende publiek is de filmnacht vernieuwd en omgedoopt tot Fright Night. Met de Halloween Horror Show is tevens een nieuwe traditie gestart die zich inmiddels verspreid tot ver buiten Amsterdam. Logisch, want wanneer is het nou gepaster om te griezelen dan tijdens Halloween? Leaves are falling… Nights grow longer… It’s time to get scared!

De Halloween Horror Show maakt deel uit van het meerdaagse Amsterdam Halloween Festival en wordt in het prachtige Tuschinski live gepresenteerd door Doense. Horrorfans kunnen naast Amsterdam ook terecht in theaters in onder andere Arnhem, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Verwacht sadistische moordenaars, zombies, gitzwarte humor en uiteraard bloed, heel veel bloed. Het wordt een heerlijke nacht (en vroege ochtend) met de volgende vier horrorfilms:

24:00 – THE AUTOPSY OF JANE DOE (André Øvredal, 2016)
Na de fantasyfilm TROLLHUNTER (2011) komt de Noorse regisseur Øvredal met een mysterieuze horrorfilm vol effectieve schrikmomenten en minimalistische special effects. Twee lijkschouwers, vader (Brian Cox) en zoon (Emile Hirsch), moeten met spoed onderzoeken wat er met een onbekende jonge vrouw (Olwen Kelly) is gebeurd. Haar lijk werd gevonden in de kelder van een plaats delict: in het huis is een gruwelijke massamoord gepleegd. Tijdens de nachtelijke autopsie doen zich steeds meer bovennatuurlijke verschijnselen voor in het mortuarium…

02:00 – JIGSAW (Michael en Peter Spierig, 2016)
Zeven jaar na de laatste SAW-film wordt de reeks voorgezet door de gebroeders Spierig (UNDEAD, DAYBREAKERS). In JIGSAW is het meer dan tien jaar geleden dat John Kramer a.k.a. de Jigsaw moordenaar (Tobin Bell) overleed in SAW III. Plots duiken er echter lichamen op die sterk herinneren aan zijn modus operandi. Leeft hij dan toch nog? Of is er weer een copycat? Michael Spierig in een interview met Entertainment Weekly: ““It’s such a perfect Halloween scarefest. It’s perhaps not quite as vicious and more fun, which is something we tried to inject into it. But it’s still full of good fun gore, that’s for sure. And, on top of that, it’s got a really great mystery, and there’s very interesting twists. It’s SAW for 2017.”

04:00 – DON’T HANG UP (Damien Macé en Alexis Wajsbrot, 2016)
Eerder werkte Macé en Wajsbrot mee aan de special effects van onder andere AVATAR en DOCTOR STRANGE, nu komt het duo met een waanzinnig spannend en bloederig regiedebuut. Voor Sam (GREGG SULKIN) en Brady (GARRETT CLAYTON) verandert hun prank calling hobby in een nachtmerrie wanneer zij op een avond worden gebeld door een mysterieuze vreemdeling. De rollen worden omgedraaid en het tweetal moet telefonisch meedoen aan een luguber spel om het leven van hun geliefden te redden. Wat in ieder geval niet mag: ophangen.

06:00 – IT STAINS THE SANDS RED (Colin Minihan, 2016)
Alan Jones van Horror Channel noemt het de meest originele zombiefilm sinds 28 DAYS LATER en kan zich volgens Phil Wheat van Nerdly meten aan de trilogie van George A. Romero. Molly (Brittany Allen) heeft een duister verleden en raakt tijdens de Apocalyps gestrand in de woestijn bij Las Vegas. Ze wordt achtervolgd door een hongerige zombie, maar IT STAINS THE SANDS RED is ondanks het bekende onderwerp bijzonder origineel. De film werd tijdens het festival in Sitges aangewezen als winnaar van het Midnight X-Treme programma en de trailer belooft bovendien genoeg gore!

Halloween Horror Show 2017
Zaterdag 28 oktober vanaf 24:00
Kijk voor alle deelnemende steden en ticketinformatie op www.horrorshow.nl

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!