HHFT affiche
HHFT affiche
Nieuws
28 oktober 2017

Halloween Horror Fest

HHFT afficheNEDERHORROR | Op dinsdag 31 oktober kun je in het Belgische Tienen genieten van het Halloween Horror Fest. Een bezoekje is de moeite waard, want er staat een keur aan nieuwe korte Vlaamse horrorfilms op het programma!

Voor de ‘ollanders: Tienen of Tirlemont ligt in de omgeving van Leuven in Vlaams-Brabant. Je kunt ook naar Duitsland dit weekend, voor het Weekend of Horrors, in Enschede genieten van The Overkill, in Groningen naar Halloween Madness of vanavond in meer dan twintig bioscopen in Nederland meedoen aan de nachtelijke Halloween Horror Show-filmmarathon van Jan Doense. Maar wij pikken het symphatieke Halloween Horror Fest in Tienen er even uit, omdat organisator Ray Kermani niet alleen de gebruikelijke verkleedpartij organiseert, maar ook aandacht besteedt aan zelfgemaakt Belgisch product. De toegangsprijs (4 euro; 2 euro als je in horrorplay komt) is bovendien ook zeer vriendelijk.

Wat kun je verwachten? Een aantal films waarvan wij bij Schokkend Nieuws nog nooit gehoord hadden: GEKAPT (10 min.) van Britt Gysen bijvoorbeeld, of DE VLOEK VAN CAMÉ (Johannes De Jongh, 11 min.), waarvan we alleen deze fascinerende still konden vinden. De Jongh vertoont trouwens nog een film tijdens het Halloween Horror Fest, NE KER MIS (4 min.).

De Vloek van Camé

Ook organisator Ray Kermani grijpt de gelegenheid aan om drie van zijn eigen films te vertonen: SEANCE (10 min.), THE SUMMONING (2 min.) en de première van zijn nieuwste, SHOES (5 min.). Kermani is van Iraanse afkomst en ontpopt zich in de lage landen als een enthousiaste horrorliefhebber.

In KOT IN DE NACHT (David Van De Weyer, 2016, 2 min.) staat een jonge vrouw op het punt een bad te nemen wanneer ze iets vreemds in de spiegel ontdekt. Kort en krachtig filmpje, maar effectief. SLIME (Rob Ceus & Inge Vanleene, 2017, 9 min.) is ook zo’n vingeroefening. Een man vindt een merkwaardige meteoriet en verandert – enfin, de titel spreekt voor zich. Niet zo goed geacteerd helaas, maar de special effects doen verlangen naar ZOMBIES FROM SECTOR 9, de lange film waaraan Ceus en Vanleene werken.

In MOMPELAAR (Wim Reygaert & Marc Roels, 2007, 20 min.) schittert rapper Serge Buyse (’t Hof van Commerce) als de piepende en mompelende titelfiguur. Een duistere komedie vol uitwerpselen, ingewanden, Mozart, Beethoven en Wagner.

Tot slot: HET BOS DOOR DE BOMEN (Steven Sterk, 15 min.). Twee vrienden (Kurt de Meuter en Stefaan Borremans) gaan een weekend hiken in het bos. De sneeuw en koude zijn nog het minste probleem. Regisseur Steven Sterk  schoot HET BOS DOOR DE BOMEN in januari en dat leverde niet alleen mooie winterse plaatjes op maar,  zoals je hierboven kunt zien, ook menige blooper.

See you in Tienen!

Halloween Horror Fest
31 oktober 2017
C.C. De Kruisboog
Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen
Meer informatie op Facebook

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!