Halloween horror show2019 300x429
Halloween horror show2019 300x429
Nieuws
15 oktober 2019

Halloween 2019

Halloween horror show2019 300x429 EVENT | This is Halloween…This is Halloween…. Het zijn de laatste dagen van oktober waar de echte horrorfilmliefhebber ieder jaar naar uitkijkt. Er wordt ieder jaar weer meer georganiseerd om deze mensen van dienst te zijn. Halloweentochten, halloweenfeesten, allerlei activiteiten, zelfs pretparken worden griezeliger. Schokkend Nieuws licht een aantal evenementen voor je uit.
 
Woonkamers worden omgetoverd naar griezelige thuisbioscoopjes, de gordijnen gaan dicht en de kaarsen gaan aan. Veel mensen houden hun eigen horrorfilmmarathon thuis. Maar mocht jij een van die mensen zijn die er op uit wil trekken dan hebben wij een aantal suggesties voor je. Focus ligt hierbij vaak op films kijken natuurlijk, want dat is wat wij doen hier.

Uiteraard kun je ten alle tijden in onze SCHOKKEND NIEUWS AGENDA kijken wat er allemaal te doen is. Maar zoals gezegd lichten we voor Halloween wat evenementen uit. Niet enkel op 31 oktober wordt van alles georganiseerd, ook de dagen ervoor zitten vol met duistere uitjes.

Zo zal op 25 oktober in Filmtheater Kriterion te Amsterdam het AMSTERDAMNED FILM FESTIVAL gehouden worden. Ook al is het dan nog geen Halloween, desalniettemin een niet te missen festival dat tot diep in de nacht een aantal cutting edge genrefilms zal vertonen. Ook leuk: voor iedere film is er een korte film van Dick Maas te zien.

Bij The Amsterdam Dungeon kun je de hele maand oktober door kerkers dwalen die in het teken staan van Halloween. Laat je de stuipen op het lijf jagen door de vele scare actors. En in Deinze (BE) kun je op 26 oktober naar HELLTOPIA Halloween & Horror fest om jezelf een hele dag onder te dompelen in Halloweensferen. Van 12:00 tot 18:00 gaat het er allemaal nog kindvriendelijk aan toe, met enge verhalen, griezeltochten en IT-Balonnen. Maar na 18:00 mogen de kinders naar huis en wordt het vermaak grimmiger. Ook zal daar Stefan Motmans aanwezig zijn, de maker van de Dark Crystal cover die SN #140 siert. Hij zal waarschijnlijk te vinden zijn bij de stand van ZENO pictures.

Dan zal er zoals ieder jaar ook in bioscopen door heel Nederland weer een HALLOWEEN HORROR SHOW te zien zijn, deze keer in de nacht van 26 op 27 oktober. Mr Horror koos voor de volgende films: THE LODGE, READY OR NOT, LITTLE MONSTERS en BLOODLINE. Kijk voor meer informatie over locaties en de films hier. Vier je liever halloween met een echte klassieker op het scherm dan kun je terecht bij Rialto op 28 en 31 oktober. Daar draait namelijk DRACULA met de geweldige Bela Lugosi. En mensen die graag willen laten zien dat ze veel weten over Halloween en horrorfilms kunnnen op 28 oktober terecht in Nijmegen want daar wordt een Halloween Film Quiz gehouden in Café Wunderkammer.

lijkhuis horrorfest 300 Op 30 oktober kun je bij Filmhuis Klappei in Antwerpen dan weer terecht voor ‘BE THERE IF YOU DARE’ met een screening van twee gory animatiefilms. Vertoond worden VAMPIRE HUNTER D en de stopmotion kortfilm BOBBY YEAH. Maar kijk zeker ook even naar andere filmvertoningen op en rond Halloween bij dit filmhuis.
Na al deze gruwelijkheden zijn we eindelijk aangekomen op de dag zelf 31 oktober, Halloween. Wat te doen? Er is een ZOMBIE WALK in Arnhem georganiseerd door de mensen van Zombie-squad.nl. Het gaat van start om 19:00 dus zorg dat je wandelschoenen klaar staan. En heb je geen zin om te lopen dan kun je in Leiden de hele dag filmpjes kijken in het Kijkhuis, dat voor die dag speciaal omgedoopt is tot Lijkhuis. Het LIJKHUIS HORROR FESTIVAL begint kindvriendelijk om 16:30 met CORALINE en HOCUS POCUS. Maar al vlug gaan de handschoenen uit en komen we terecht bij MARTYRS, EVIL DEAD, AUDITION, ZOMBIE STRIPPERS EN SLEEP TIGHT. Ook Schokkend Nieuws doet een duit in het zakje en ter uwer vermaack zal DEAD RINGERS te zien zijn. De films COUNTDOWN en HAUNT kun je bekijken tijdens de HALLOWEEN HORROR NIGHT bij Cine Sneek. En in Amsterdam kun je bij de mensen van Cinema of the Dam’d achter een kussentje kruipen tijdens THE BLAIR WITCH PROJECT en EVIL DEAD. Dan gaan we nog even in België kijken want daar gaat de CURSED CELLAR CINEMA open in Brugge, maar wat daar te zien is blijft nog even geheim. Als je van te voren wilt weten wat je krijgt kun je ook TROLL 2 gaan zien, want dat hebben de mensen van Kuru voor je klaar staan in De Koer in Gent.

En voor wie er dan nog geen genoeg van heeft is er op 1 november nog Horror Bioscoop in Breda. daar hebben de mensen van BUT Film Festival een aantal shorts voor je klaar staan gevolgd door THE RING (2002) en een Halloween afterparty.

Genoeg te doen dus voor de liefhebbers van gruwel en gore! Blijft ons enkel over om je nog een ijzingwekkend Schokkende Halloween toe te wensen. O, en niet vergeten, controleer altijd je snoep… Woohahaha
© Schokkend Nieuws
15 oktober 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!