Nieuws
23 oktober 2012

Halloween 2012

HalloweenHalloween 2012 wordt ontzettend slopend! De gruwelijkheden in Amsterdam beginnen dit jaar al op 26 oktober.

Vrijdag 26 oktober beginnen we nog  fit met de Fright Night Skate. Vanaf 20.30 uur rollen honderden freaks op roller-skates door Amsterdam. Startpunt en route vind je hier.

Op hetzelfde moment start in Filmhuis Cavia de traditionele Nederhorror filmavond. Je zult dan onder meer kunnen genieten van de Haagse horrorfilm GRIMAS en je hoort het laatste nieuws over de films die nog in productie zijn, zoals PsychoCru’s IL CAMPEGGIO DEI MORTI VIVENTI. www.filmhuiscavia.nl

Daarna is het tijd voor de grote Halloween Horrorshow van Jan ‘Mr. Horror’ Doense. Om 00.00 uur opent Pathé Tuchinski de deuren weer voor een nacht griezelen en gillen. THE AWAKENING: geruchten en geesten in een Engelse kostschool anno 1921. Rebecca Hall is sceptisch. PARANORMAL ACTIVITY 4: Vijf jaar geleden verdween Katie spoorloos na eerst haar vriend, zus en zwager te hebben vermoord. De baby van haar zus nam ze mee. Sindsdien is er niets van haar vernomen… SINISTER: wie vermoordde vijf doodnormale Amerikaanse gezinnen en maakte er ook nog enge familiefilmpjes van? SILENT HOUSE: rare geluiden in een eng huis, van de makers van OPEN WATER. Entree: 25 euro of 10 euro met Pathé Unlimited Card.  www.horrorshow.nl

Niet-Amsterdammers kunnen in de nacht van vrijdag op zaterdag terecht op een Halloween double-bill met HOUSE AT THE END OF THE STREET en SINISTER. In twaalf bioscopen in Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zaandam. www.horrorshow.nl

De Halloween Horrorshow gaat door tot in de vroege uurtjes. Of je dan nog fit genoeg bent voor de Run2Day Halloween Run op zaterdag 27 oktober wagen we te betwijfelen. Ruim tweehonderd griezelig geschminkte hardlopers zullen door Amsterdam rennen. Angstaanjagende zombies en skeletten jagen argeloze voorbijgangers en doodsbange toeristen de stuipen op het lijf. De start is om 22:00 uur bij de in een spookhuis omgetoverde hardloopwinkel Run2Day op de Overtoom 345. Rennen voor je leven op de angstaanjagende beats van DJ Evil Dead! Meer info.

En wie geen zin heeft om te rennen neemt gewoon Charon’s Boat. Zweten zul je wel… van angst! Vanaf 21.00 uur vaart de helse rondvaartboot door de Amsterdamse grachten, onder begeleiding van The Reaper zelve. Er zijn maar 45 plaatsen beschikbaar. Kaartjes kosten 25 euro. Meer info.

De boot en de joggers voeren allemaal langs het grote Halloween-feest van Amsterdam Spook. Vanaf 22.00 uur zijn gekostumeerde feestgangers welkom in het Odeon Theater aan de Singel. De twaalfde editie staat in het teken van Hollywood: Dead Famous. Zonder kostuum sla je een modderfiguur, dus laat Anne Nicole Smith, James Dean of Kurt Cobain terugkeren uit het graf. Of kom als hevig bloedende of schuimbekkende Lady Gaga, Justin Bieber of Britney Spears. De beste freaks winnen mooie geldprijzen. Niet te missen.
http://halloweenamsterdam.com.

Ook nog op zaterdag 27 oktober: dansen tot je erbij neervalt in Studio K met “dikke dampende dubstep, drum ’n bass en ranzige horrorfilms.” Het Halloweenfeest start om 23.00 uur. Tot 04.00 uur kun je in de Amsterdamse uitgaansgelegenheid genieten van Karimooo, Phantom Beats, Elroy Vanderley en Hunger Force (Duca B2B Gwin). En van film! In samenwerking met Universal Pictures Benelux wordenvanaf 00.15 uur twee Halloweenfilms vertoond die onlangs op dvd en blu-ray verschenen. In WEREWOLF: THE BEAST AMONG US houdt een lycantroop huis in een negentiende-eeuws dorpje. In PSYCH: 9 draait een jonge vrouw met een getroebleerd verleden nachtdienst in een gesloten ziekenhuis. Altijd een goed idee. http://www.studio-k.nu/club#365

Aan Halloweengangers met kinderen en een kater de volgende dag is ook gedacht. Op zondag 28 oktober kun je de kids vanaf 13.00 uur kwijt bij het Halloween-feest in Kriterion. De organisatoren: “Iedereen mag verkleed komen en lekker met ons griezelen. Kom je eigen lampion knutselen of laat je schminken als een monster… Durf jij in onze grabbelton te grabbelen, of uit een heksenketel te slurpen? En wie is er het aller-aller-engst? De meiden van Bloonies komen net als vorig jaar het feestje opvrolijken met hun super leuke schmink- en balloncreaties!” Verder gaat in Kriterion MILO in première. De spannende familiefilm (9+) gaat over Milo die aan een zeldzame genetische afwijking lijdt, maar dit zelf niet weet. Hij wordt onder strikte controle gehouden door zijn gespannen ouders. Een mislukte kidnapping, een bijzondere vriendschap en een heftige confrontatie, dwingen Milo en zijn ouders om de imperfecties in hun levens te omarmen. Daarna: DE GRIEZELBUS en DE GVR. Het feestje is gratis. Voor de film betalen kinderen € 6,50. Meer info.

En dat was dan Halloween 2012. Op woensdag 31 oktober kun je weer op krachten komen tijdens het Evilicious All Hallows Eve Dinner. Drie gangen voor 25 euro tijdens een sfeervol Halloween themadiner bij G&Ts. Boek online en zorg dat je je oneliners paraat hebt: “Ober, er zit geen oogbal in mijn soep!”

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!