Haxan_300x436
Haxan_300x436
Nieuws
17 oktober 2011

Häxan live!

Haxan 300x436 Filmrecensent en componist Kevin Toma verzorgt, met een select gezelschap musici, komende woensdag in de Melkweg Cinema de live-soundtrack van de klassieke zwijgende film HÄXAN: WITCHCRAFT THROUGH THE AGES. In november en december volgt er nog meer luisterrijks.

Voormalig SN-medewerker Toma brengt de komende tijd drie zwijgende klassiekers uit de jaren 20 tot leven met live soundtracks. Speciaal voor deze films componeerde hij frisse, moderne en tintelende muziek, variërend van akoestisch tot puur elektronisch en van swingend tot vette beats. De soundtracks, bestaande uit een combinatie van een van te voren gecreëerde score en live muziek, worden ten gehore gebracht door Toma zelf en wisselende gastmuzikanten.

Zo wordt op woensdag 19 oktober HÄXAN: WITCHCRAFT THROUGH THE AGES van muziek voorzien door Annelieke Marselje (viool), Bianca  Bongers (cello) en Huib van de Grint (gitaar). De film van de Zweedse regisseur Benjamin Christensen is een fantasierijke ‘documentaire’ vol gedramatiseerde vertellingen over hekserij gerelateerde gebeurtenissen van de middeleeuwen tot 1922, het jaar waaruit de film dateert. Toma presenteerde de muziek bij deze film al eerder op Lowlands.

Op 23 november en 21 december valt er verder nog te genieten van livemuziek tijdens DER GOLEM, WIE ER IN DIE WELT KAM’ (Paul Wegener, 1920), waarbij klezmermuziek de inspiratie vormde, en LA CHUTE DE LA MAISON USHER (Jean Epstein, 1928), een poëtische bewerking van het griezelverhaal van Edgar Allen Poe met Bianca Bongers op cello.

HÄXAN: WITCHCRAFT THROUGH THE AGES
Woensdag 19 oktober
19.00 uur
Melkweg Cinema

17 oktober 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!