Predator
Predator
Nieuws
23 oktober 2017

First Contact!

Predator EVENT | ‘Yet across the gulf of space (…) intellects vast and cool and unsympathetic, regarded this earth with envious eyes… and slowly and surely drew their plans against us.’ Sinds H.G. Wells The War of the Worlds schreef zijn de buitenaardsen ontelbare keren geland. KINO in Rotterdam organiseert van 11 november t/m 4 december  een ’40 Years of Alien Invasion Cinema’-retrospectief!

First Contact: het loopt gelukkig niet altijd vervelend af, maar in het merendeel van de vijf films die KINO heeft geprogrammeerd zijn wij mensen helaas wel het haasje. Het is jammer dat de prachtige THE WAR OF THE WORLDS (Byron Haskin, 1953) er niet bij zit, maar we hebben niks te klagen met maar liefst vier digitaal gerestaureerde klassiekers waaronder ook John Carpenters THE THING, in 2013 door de lezers van Schokkend Nieuws uitgeroepen tot de beste genrefilm aller tijden.

Ook mooi: LIFEFORCE (1985) wordt eenmalig vertoond in samenwerking met de VHS-jongens van Night of Error. Het is een ode aan de recent overleden Tobe Hooper. Alle films worden in principe op twee data vertoond en voorafgegaan door een introductie. THE IRON GIANT wordt zelfs driemaal vertoond. Die is voor jong en oud, want het is natuurliijk nooit te vroeg om je kroost in First Contact te brengen met dit moois.

11 en 13 november: PREDATOR (John McTiernan, 1987)
18 en 20 november CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND (Steven Spielberg, 1977)
19, 22 en 26 november : THE IRON GIANT (Brad Bird, 1999)
25 november: LIFEFORCE (Tobe Hooper, 1985)
2 en 4 december : THE THING (John Carpenter 1982)

KINO
Gouvernestraat 129 – 133
Rotterdam
Kaarten en aanvangstijden 

23 oktober 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!