Arkin
Arkin
Nieuws
23 oktober 2017

Turkse Trash!

ArkinEVENT | Op zaterdag 28 oktober kun je in het Filmhuis Den Haag genieten van de documentaire REMAKE, REMIX, RIP-OFF. Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Barend de Voogd vertelt vooraf uitgebreid over de gloriedagen van de Turkse exploitationcinema!

In de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw produceerde Turkije ontelbare actiefilms en rip-offs. Dracula, Tarzan, Superman, Rambo en Turkse helden als Tarkan en Kara Murat beleefden hun avonturen in Istanbul en omgeving. In Schokkend Nieuws #77 (2008) stond Barend al eens uitgebreid stil bij al het vreemde Turkse Fruit en had hij een interview met Cetin Inanç – de regisseur van DÜNYAYI KURTARAN ADAM a.k.a. THE MAN WHO SAVES THE WORLD a.k.a. de Turkse STAR WARS. Waarin twee ‘strongest and greatest Turkish warriors’ (filmsterren Cüneyt Arkin (zie poster) en Aytekin Akkaya in karatevorm) het op een onherbergzame planeet opnemen tegen de Turkse Darth Vader, levende skeletten, mummies en een afschuwelijke alien van roze pluche!

REMAKE, REMIX, RIP-OFF is een geweldige documentaire waarin Cem Kaya eer bewijst aan de gemaskerde helden, cowboys, historische figuren en sciencefiction uit de Bosporus. Als tweede-generatie-Turk in Duitsland zag hij de films vaak in de videotheek, en dat maakte de liefde natuurlijk alleen nog maar groter. REMAKE, REMIX, RIP-OFF wordt vertoond in het kader van Festival Anatolië, en het is mooi dat de organisatie naast kattenfilm KEDI en veel mooie arthouse-films ook aandacht besteden aan de stoere en fraaibesnorde filmpioniers als Cetin Inanç en Cüneyt Arkin. De film wordt op zondag 29 oktober nog eens vertoond met een inleiding door schrijver en filmmaker Özkan Gölpinar.

Remake, Remix, Rip-off
Zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober
Filmhuis Den Haag
Spui 191, Den Haag
Meer info en kaarten 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!