FFG HNSS 2019
FFG HNSS 2019
Nieuws
8 oktober 2019

Film Fest Gent: Focus op Spanje

FFG HNSS 2019EVENT | Van 8 tot en met 18 oktober valt er in Gent weer een hoop te bekijken voor filmliefhebbers tijdens de 46ste editie van het Film Fest Gent. Het thema ‘Focus op Spanje’ betekent voor SN-lezers dat er een paar niet te missen Spaanse genrefilms op het grote scherm te zien zullen zijn.

Er staat veel op het programma tijdens de 46ste editie van Film Fest Gent, interviews, concerten, prijsuitreikingen, maar vooral veel films. Bij het filmprogramma ligt de focus dit jaar op Spaanse cinema en dan denk je al gauw aan een regisseur als Pedro Almodóvar. Almodóvar zal vertegenwoordigd worden middels de film MATADOR. Maar de hartjes van Schokkend Nieuws-lezers zullen pas echt op gang komen bij de vertoniningen van films als TESIS, EL NIÑO DE LA LUNA, TRAS EL CRISTAL, BALADA TRISTA DE TROMPETA en uiteraard WHO CAN KILL A CHILD van Narciso Ibáñez Serrador.

Er zijn ook nog een paar documentaires die het vermelden waard zijn, want regisseur William Friedkin krijgt de nodige aandacht. FRIEDKIN: UNCUT laat de man zelf aan het woord over zijn werk als regisseur, evenals liefhebbers en collega’s die hem prijzen. Ook te zien is de documentaire LEAP OF FAITH: WILLIAM FRIEDKIN ON THE EXORCIST, waarin Friedkin bij een knapperend haardvuur wordt geïnterviewd. Alle aspecten van zijn bekendste werk THE EXORCIST komen aan bod. Linda Blair sprak eerder al met Schokkend Nieuws  over onder andere de opnames van THE EXORCIST. Regisseur Alexandre O. Philippe heeft naast LEAP OF FAITH ook nog de documentaire MEMORY: THE ORIGINS OF ALIEN geregisseerd en ook die wordt vertoond tijdens Film Fest Gent. In deze documentaire wordt de ‘chestburster scene’ tot in het kleinste detail ontleed.

En als we het dan toch over ALIEN hebben: er is ook nog  Ghost: ‘Alien’ Edition. Dat zal ‘een onvergetelijk eresaluut’ aan de film worden, in de vorm van verschillende interpretaties door artiesten. Muziek, zang, dans, decor en performance; het vindt allemaal plaats in de Vooruit op 12 oktober.

Last but not least, nog even aandacht voor muziek. HOLLYWOOD NIGHTMARES: SCARY SYMPHONIC SCORES. Een symphonisch eerbetoon aan de muziek van de horrorfilm door de jaren heen. Onder leiding van Dirk Brossé zal het Brussels Philharmonic filmscores ten gehore brengen van onder meer DRACULA, BRIDE OF FRANKENSTEIN en PSYCHO. En tijdens de 19th World Soundtrack Awards nog meer aandacht voor filmmuziek, waaronder een eerbetoon aan MARCO BELTRAMI, de componist die menig genrefilm van muziek voorzag. 

Genoeg te doen, zien en horen dus voor genreliefhebbers. ¡Vamos!

Klik hier voor alle informatie over het programma, tickets en locaties. 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!