Nieuws
5 maart 2011

Festivaldirecteur Sitges aangeklaagd

Ángel Sala, de directeur van het Festival Internacional de Cinema Fantastic de Catalunya in Sitges, is vandaag officieel aangeklaagd op grond van ‘het vertonen van kinderpornografie.’ Hij riskeert een straf van 3 maanden tot een jaar. Zijn misdaad: de vertoning van A SERBIAN FILM.

Het bericht verscheen vandaag in El Pais. SN #89 schreven we al over de geruchtmakende film van regisseur Srdjan Spasojevic. De film, over een acteur die in de wereld van de snuff films verzeild raakt, bevat een scène waarin sprake is van seks met een pasgeboren baby (evidente trucage) en een jochie van 5 dat in de film verkracht wordt.

De Spaanse rechter verbood de vertoning van A SERBIAN FILM ook al tijdens de Semana de Cine Fantàstico y de Terror de San Sebastiàn. Ãngel Sala programmeerde de film in oktober, tijdens een eenmalige nachtvoorstelling in Sitges. Hij stelt overigens zelf de film vooraf niet gezien te hebben.

Schokkend Nieuws is een trouwe bezoeker van het Filmfestival in Sitges. We zijn natuurlijk verontwaardigd over de aanklacht. Wanneer de zaak precies zal voorkomen is vooralsnog onduidelijk. Op de website van het Sitges Film Festival staat nog geen verklaring. We houden u op de hoogte.

Hier is het hele verhaal in El Pais

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!