Nieuws
13 maart 2011

Frankenstein in de bioscoop

Danny Boyle’s FRANKENSTEIN is momenteel een hit in Londen. Toch hoeft u, om het toneelstuk te zien, niet helemaal naar Engeland af te reizen. De voorstelling wordt namelijk live vanuit het Oliver Theater vertoond in bioscopen in Nederland en België.

Het welbekende verhaal van Mary Shelley waarin dokter Frankenstein uit lichaamsdelen een nieuw schepsel creëert, werd door Nick Dear tot toneelstuk bewerkt. De regie is in handen van Danny Boyle die gezien 127 HOURS wel weet wat hij met losse ledematen moet doen.

Jonny Lee Miller en Benedict Cumberbatch nemen afwisselend de rol van het monster en die van Frankenstein op zich. De muziek wordt verzorgd door het dance duo Underworld die eerder ook de soundtracks van Danny Boyle’s SUNSHINE en TRAINSPOTTING maakten.

De recensies spreken van een visueel spektakel waarin ook de horror niet achterwege blijft. Het stuk wordt slechts eenmalig vertoond in de bioscoop en wel aanstaande donderdag 17 maart. Mist u deze voorstelling dan wordt het afreizen naar Londen waar de voorstelling nog tot 17 april speelt.

Voor info en tickets

Nederland
Nederland
België

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!